Inspiratiecursus: ‘Stilstaan bij zin en verlies’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Het Marikenhuis in Nijmegen start per maandag 8 november de inspiratiecursus ‘Stilstaan bij zin en verlies’. Drie middagen van studie en inspiratie. 

“Verlies van een dierbare, van gezondheid, werk of levensperspectief kan je leven danig ontregelen. Het zet je ook aan het denken. Wat is de zin van mijn leven eigenlijk? Voorheen vond men voor die vragen steun bij een godsdienst, maar tegenwoordig is dit vaak anders. Mensen gaan zelf op zoek naar zingeving, maar hoe voorkom je dat dit oppervlakkig wordt of zweverig? En waar zoek je dan en waarnaar?”, aldus de organisatie. 

“In een sfeer van leren en nadenken, bezinning en beperkte uitwisseling verdiepen we ons in deze belangrijke, maar lastige vragen. Een compacte cursus ter verheldering en bemoediging, door theologe dr. Lia van Aalsum. Toegankelijk voor mensen met diverse vormen van verlies, niet alleen kankergerelateerd.” 

Start 8 november, 13.30 uur. Vervolg op 22 november en 6 december. Het Marikenhuis, inloophuis voor iedereen geraakt door kanker, vindt u aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen.

www.marikenhuis.nl