In gesprek met... dichter Bernke Klein Zandvoort

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In het Poëziecentrum, gevestigd in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen, gaat Wim van Til zaterdag 13 november in gesprek met de jonge dichter Bernke Klein Zandvoort. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.15 uur. Entree 10 euro, vrienden 7,50 euro. Het ticket is tevens een kortingsbon op bundels uit de Tekoopkast.

Bernke Klein Zandvoort (1987) volgde de opleiding Beeld & Taal van de Gerrit Rietveld Academie en is beeldend kunstenaar, schrijver en redacteur van Revisor. Zij beweegt zich tussen kunst en literatuur. Schrijven doet ze al vanaf haar tiende jaar.

Zij won in 2013 met haar bundel Uitzicht is een afstand die zich omkeert de 4e Liegend Konijnprijs. Haar debuutbundel was ook genomineerd voor de C. Buddingh’prijs. Haar vorig jaar verschenen bundel Veldwerk (2020) werd genomineerd voor de Grote Poëzieprijs. In deze bundel staan de titels niet boven maar onder de gedichten. “Titels bovenaan vind ik benauwend. Ik zie mijn titels ook meer als code- of categorie-woorden, zoals die worden gebruikt in een kaartenbak of legenda.” 

Graag vooraf aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com.