Buurtbewoner Aicha (midden) bedacht de winnende naam. Rechts wethouder Petra Molenaar die met een slag op de tam tam het openingsmoment aankondigde.
Buurtbewoner Aicha (midden) bedacht de winnende naam. Rechts wethouder Petra Molenaar die met een slag op de tam tam het openingsmoment aankondigde. Foto: David van Haren

Opening natuurspeeltuin Tam Tam in Neerbosch-Oost

Algemeen

NIJMEGEN - In Neerbosch-Oost is onlangs de natuurspeeltuin officieel geopend. Tijdens een groots wijkfeest heeft wethouder Petra Molenaar samen met kinderen de naam van de natuurspeeltuin onthuld: Tam Tam. 

De naam Tam Tam is één van de inzendingen van de naamwedstrijd die door de buurt is gehouden. In de afgelopen jaren voerden buurtbewoners actie voor een groene ontmoetingsplek voor jong en oud in het hart van de wijk. 

Het actiecomité dat zich inzette voor de komst van de natuurspeeltuin blikt terug op een mooie opening. Eén van de actieve leden uit de actiegroep is Marloes Piepers: “Dit grootse wijkfeest was de kers op de taart. Met veel steun uit de wijk hebben wij ons 2,5 jaar ingezet om deze natuurspeeltuin voor elkaar te krijgen. Natuurspeeltuin Tam Tam is er nu voor de hele buurt: voor jong en oud, om te spelen en te ontmoeten. Een plek voor veel tam tam en plezier!”

Lekker spelen en kliederen.