Kandidaten D66 Nijmegen voor gemeenteraadsverkiezingen

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De namen waarmee D66 Nijmegen mee gaat doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 zijn bekend. Na een interne stemming is de lijst door de leden vastgesteld. Lijstrekker Lusanne Bouwmans, die zelf al eerder door leden werd verkozen, is trots op de lijst: “Met dit topteam hebben we een goede mix van ervaringen en achtergronden. Stuk voor stuk zijn het getalenteerde en betrokken Nijmegenaren die staan te trappelen om een bijdrage te leveren aan het nog duurzamer, levendiger en eerlijker te maken van onze stad.”

De helft van de kandidaten uit de top tien is een nieuwkomer bij D66 Nijmegen. Enkel Marijke Synhaeve, Lusanne Bouwmans, Michiel van Hoof en Toon van Gent zaten vorige periode al in de raad. Jesse Hijink was afgelopen jaren al actief als raadsvolger. De hoogstgeplaatste nieuwkomer is Léonie Janssen op plek 4.

Hieronder vindt u een korte beschrijving van de nummers 1 tot en met 10 op de lijst van D66.

Plaats 1: Lusanne Bouwmans

Lijsttrekker Lusanne werd al eerder door de leden verkozen. Zij voert de lijst aan na ook afgelopen periode raadslid te zijn geweest namens D66. In deze periode zette ze zich in voor een groener en duurzamer Nijmegen. Daarnaast heeft ze een passie voor muziek, kunst en cultuur.

Plaats 2: Marijke Synhaeve

In haar werkzame leven is Marijke managing consultant bij adviesbureau Berenschot, waarbij ze zich focust op het verbeteren van de jeugdzorg. Daarnaast voert ze een PhD-onderzoek uit naar wat bewezen werkt in de jeugdzorg. In Nijmegen zet zij zich als raadslid in om - je raadt het al - de jeugdzorg beter maken. Haar streven: Iedereen krijgt dezelfde kansrijke start in onze stad.

Plaats 3: Toon van Gent

Ook Toon keert terug op de lijst na al een periode in de raad te hebben gezeten. Als raadslid met onder andere de portefeuille ´werk en inkomen´ werkt hij hard om van Nijmegen een daadkrachtige gemeente te maken die zich inzet om de steeds groter wordende tweedeling in onze stad tegen te gaan.

Plaats 4: Léonie Janssen

Léonie is opleidingsdocent aan de HAN Pabo en in de avonduren student rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Vorig jaar was zij daarnaast landelijk voorzitter van de Jonge Democraten, de jongerenorganisatie van D66. Nu is zij de hoogste nieuwkomer op de lijst van D66 in Nijmegen. Haar ultieme doel is radicale kansengelijkheid voor iedereen.

Plaats 5: Michiel van Hoof

Michiel is gefocust op stedelijke ontwikkeling, leefbaarheid en verduurzaming van de stad. Zowel in zijn werkende leven bij de gemeente Tilburg als voor D66 Nijmegen, momenteel als fractievolger. Ook heeft hij meegeschreven aan het conceptverkiezingsprogramma dat binnenkort wordt gepresenteerd.

Plaats 6: Erik Verschuren

Ook Erik is een nieuwkomer bij D66 Nijmegen. Erik kwam als student in Nijmegen wonen en werd er verliefd, onder andere op de stad. Inmiddels is hij huisarts. Als raadslid wil hij zich gaan inzetten om Nijmegen groener en haar bewoners gezonder te maken.

Plaats 7: Michael van Lith

Als ingenieur bij ASML werkt Michael samen met klanten om te bepalen hoe ASML hen kan helpen bij de productie van de volgende generatie computerchips. Als nieuwkomer op de lijst wil hij de komende jaren zijn technische ervaring in Nijmegen inzetten om te werken aan oplossingen die ertoe doen.

Plaats 8: Britt Jennissen

Ook Britt is een nieuwkomer op de lijst. Als echte culturele junkie is Britt werkzaam bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Ook bij de Jonge Democraten, de jongerenafdeling van D66, hield ze zich eerder bezig met cultuur en kunst. Als gemeenteraadslid wil ze zich dan ook inzetten voor het versterken van de culturele sector in Nijmegen, met in het bijzonder aandacht voor jonge makers.

Plaats 9: Jesse Hijink

In het dagelijks leven is Jesse projectleider gebiedsontwikkeling. Vanuit deze veelzijdige functie houdt hij zich momenteel bezig ben met een sociaal-cultureel centrum, diverse woningbouwprojecten en ontwikkelingen bij een gevangenis. De afgelopen jaren was Jesse al actief als fractiespecialist veiligheid. Met die ervaring op zak wil hij zich inzetten voor een Nijmegen waarin iedereen zich thuis voelt.

Plaats 10: Sophie Den Ouden

Sophie is met 22 jaar de jongste kandidaat in de top 10. Ze studeert politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Eerder zat ze in het landelijk bestuur van de Jonge Democraten, de jongerenafdeling van D66. De komende vier jaar wil zij een écht jong geluid laten horen in de Gemeenteraad én zich inzetten voor een meer toegankelijke politiek.