Zwaar geschut in De Bastei.
Zwaar geschut in De Bastei.

Basteicafé: De Kunst van het Verdedigen

Algemeen

NIJMEGEN - Het Basteicafé gaat weer van start. Donderdag 11 november staat de huidige expositie ‘De Kunst van het Verdedigen’ centraal. Met een drietal interessante verhalen van betrokken medewerkers biedt dit Basteicafé een verrassende inkijk in de Nijmeegse verdedigingsaanpak gedurende de 16e eeuw. Het Basteicafé is van 20.00 tot 22.30 uur. Entree 5,00 euro. Schrijf je van tevoren in via debastei.nl/basteicafe24. Let op: het aantal toegangsplaatsen is beperkt!  

Er zijn die avond drie sprekers. Suzanne de Lijser is als mede-initiatiefnemer van de expositie nauw betrokken bij de historische onderdelen van De Bastei. Zij vertelt over het vuurgeschut binnen de verdediging van Nijmegen. Paul Dickmann heeft voor de hele expositie de historische achtergrond uitgezocht en in klare taal beschreven. Hij vertelt over de lotgevallen van Nijmegen in de 16e eeuw. Bas van Lingen heeft, als Bastei-medewerker Publiekspresentaties, zijn kennis van geschut en verdedigingstorens ingebracht om de kunst van het verdedigen in beeld te brengen. Hij laat zien hoe uniek de Bastei is als verdedigingstoren, een wonder van 16e-eeuwse innovatie op het gebied van stadverdediging en bouwkunde.

De presentatie is in handen van Ignace Latour. De sfeervolle muzikale omlijsting door Maarten van de Ven en de catering van DROOM! de Bastei maken deze avond compleet.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Voor meer informatie: www.debastei.nl.