Bart van Rooij,  Ali Akman en Jonathan Okita vieren een feestje tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen. ( Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures)
Bart van Rooij, Ali Akman en Jonathan Okita vieren een feestje tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen. ( Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures)

NEC evenaart het eigen record: beste seizoenstart van promovendus deze eeuw

Algemeen

NIJMEGEN - Na de eclatante 3-0 zege op FC Groningen afgelopen zondag is NEC op het puntentotaal van 17 gekomen. Een fraai aantal na elf duels, exact de helft van het te verwachten benodigde aantal voor rechtstreekse handhaving. En dat na pas 1/3e deel van de wedstrijden.

Tegenover dagblad De Gelderlander hadden trainer Rogier Meijer en zijn reserve-aanvoerder Lasse Schöne het ook over de heilige grens van 34 punten, maar een kleine waarschuwing moet ook gegeven worden: de laatste keer dat NEC degradeerde verzamelde het er óók 34. En dat bleek niet genoeg…
Maar er is geen enkele aanleiding om te denken dat de Nijmegenaren straks op 34 blijven steken. In het seizoen 2015/2016, toen NEC met Ernest Faber ook als promovendus acteerde in de Eredivisie, had de club ook 17 punten verzameld in de eerste elf duels. Destijds een record in de 21 eeuw, goed voor uiteindelijk een 10e plaats met 46 punten. Dat record is nu geëvenaard door Rogier Meijer en zijn mannen.

Zaterdag kan het record verstevigd worden: om 18.45 uur wordt er weer in een leeg Goffertstadion afgetrapt, ditmaal tegen voetbalclub SC Heerenveen.