De band De Baron. (Foto: Lisanne Lentink)
De band De Baron. (Foto: Lisanne Lentink) Foto:

Lancering nieuw album De Baron

NIJMEGEN - De Baron lanceert donderdag 11 november een nieuw album in Brebl in Nijmegen. Aanvang 20.00 uur, kaarten 15 euro. "De Baron maakt Guerrilla-Brass. Ze versmelten stomende Brass, urban balkan en art rock tot een muur van geluid die je van de polder naar de Sahara blaast. Met een rauwe, maar vooral ontwapenende vertoning en dat in je moerstaal", aldus Brebl.  In het voorprogramma de Nijmeegse band Terra Volta, een dynamische, achtkoppige feestband die van elk publiek een dansende massa maakt. Terra Volta gebruikt een mix van multiculturele invloeden uit verschillende hoeken van de wereld, van ska en reggae tot Balkan-, Afrikaanse en Caribische geluiden om een vrolijke en levendige muzikale ervaring te creëren.

Vieringen met 
Byzantijns Koor

NIJMEGEN - Na ruim anderhalf jaar afwezigheid als gevolg van corona start het Nijmeegs Byzantijns Koor weer met de maandelijkse vieringen volgens de Slavisch-Byzantijnse ritus. De eerste viering is op zaterdag 13 november om 19.00 uur in de Titus Brandsma Gedachteniskerk aan het Keizer Karelplein in Nijmegen.

Dansen voor 
senioren

NIJMEGEN - Er is dinsdag 9 november weer Seniorendanscafé in Burgerlust in het OBG aan de Prof. Cornelissenstraat 2 ni Nijmegen. Met live muziek van Tom Meuwese. Dansliefhebbers zijn welkom van 19.30 tot 22.30 uurtoegang gratis. Toegang alleen met de corona QR-code (op telefoon of papier) alsmede een geldig ID-bewijs.

Bijeenkomst leden ANBO Nijmegen

NIJMEGEN - Voor de ruim 600 ANBO leden in Nijmegen is er donderdag 18 november een bijeenkomst in wijkcentrum Dukenburg (Meyhorst). De leden treffen elkaar van 10.00 tot 12.00 uur.  Ze kunnen praten over alles wat met goed ouder worden te maken heeft en welke onderwerpen zij graag door ANBO behandeld willen zien zoals bijvoorbeeld veiligheid, babbeltrucs, WMO, belastingen, gezondheidszorg. Opgeven kan via Leo Venderbosch, tel 06 - 51215055 of lavenderbosch@kpnplanet.nl.

Expositie 'Kunst 
in de Kerk'

NIJMEGEN - In de RK kerk Antonius Abt aan de Dennenstraat in Nijmegen presenteren in het weekend van 5 tot en met 7 november een vijftal  (amateur-)kunstenaars hun werken. Tijdens 'Kunst in de Kerk' kan men kennismaken met viltkunst, schilderkunst, keramiek en beeldhouwwerk. De deelnemende kunstenaars komen, op één na, allemaal uit de buurten Hees en Neerbosch. De kunstwerken hebben op één of andere manier een link met religie of spiritualiteit.

De expositie is nog te bezoeken op zaterdagmiddag 6 november van 13.30 tot 17.00 uur. Op zondagochtend 7 november zijn de werken nog van 11.00 tot 12.00 uur te bekijken. In verband met de expositie wordt zaterdagmiddag  om 17.15 uur een korte meditatieve vesper (middag) viering gehouden. Op zondagochtend is er om 10.00 uur de reguliere Woord- en Communieviering. De toegang tot de expositie en de vieringen is gratis.

Bingo in Hatert

NIJMEGEN - In wijkcentrum Hatert heeft woensdag 24 november bingo plaats. Belangstellenden zijn welkom van 19.30 tot 22.00 uur. Grote kaart kost 10,00 euro, kleine kaart 7,50 euro. Het prijzenpakket bestaat uit cadeaubonnen en gevulde boodschappentassen. Na afloop is er een loterij.

Potje kaarten

NIJMEGEN - Kaartliefhebbers kunnen elke vrijdagavond voor een potje klaverjassen en jokeren terecht in Wijkcentrum De Schakel aan de Archimedesstraat 9 in Nijmegen. Belangstelleden zijn welkom van 19.00 tot 22.30 uur. Nieuwe leden zijn welkom.