Leden van El Mundo tijdens de repetitie.
Leden van El Mundo tijdens de repetitie. Foto:

Repair Café

NIJMEGEN - Het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid aan Tolhuis 44-44 in Nijmegen is zaterdag 13 november van 11.00 tot 14.00 uur weer het decor voor Repair Café Dukenburg. U kunt er terecht voor kleine reparaties aan bijvoorbeeld kleding, elektrische apparaten en lampen. Het Repair Café is vrij toegankelijk en er is volop gratis parkeergelegenheid. Gereedschap en in beperkte mate materiaal om reparaties uit te voeren, zijn aanwezig. De materialen die gebruikt worden voor een reparatie zijn verkrijgbaar tegen kostprijs. Voor meer info: tel. 024-3452113 of mail naar repaircafe@creatiefcentrumnijmegen-zuid.nl..

Klasreünie

NIJMEGEN - Een oud-leerlinge van de R.K. Rosa meisjesschool aan de Dennenstraat in Nijmegen is bezig om voor de klas 1A en 1B van 1960 een reünie te organiseren. Wie oud-klasgenoten wil ontmoeten kan zich opgeven via het adres awinnie33@gmail.com. 

El Mundo zoekt nieuwe leden

NIJMEGEN - Wereldmuziekkoor El Mundo telt 48 leden en zingt liedjes uit allerlei landen. Onder begeleiding van een zeer ervaren dirigent worden vrolijke, melancholieke, hedendaagse en eeuwenoude nummers ten gehore gebracht. Het koor is nu op zoek naar nieuwe leden. Kom een keer vrijblijvend luisteren op woensdagavond in het Canisiuscollege in Nijmegen. Interesse? Stuur een bericht naar secretariaat@wmk-elmundo.nl..

Bijzondere hoeden

NIJMEGEN - In de expositie 'Hang on to your hat' komen kunst, mode, ambacht, fotografie en theater samen. Negen bijzondere hoeden zijn te zien bij Cappello aan de Houtstraat 26 in Nijmegen van 15 tot en met 28 november.
Vooraanstaand hoedenontwerpster Marianne Jongkind en kunstenaar Diederik Verbakel zijn een samenwerking aangegaan. Diederik ontwierp en tekende de hoeden en Marianne zette haar ambacht en vakkennis in. Samen maakten zij negen uitzonderlijke couturehoeden. Inspiratiebron waren de covers van de Vogue uit de jaren 50; de glorietijd van de couturehoed. Vintagehoeden werden omgestoomd, van reststukken materiaal nieuwe onderdelen geknipt. Bijkomende materialen als viltstukken, veren en bandjes kwamen uit eigen ateliers. Couturefotograaf Peter Stigter legde de samenwerking en de ontwerpen vast. Actrice Anne-Marie Jung fungeerde als model en muze.

Expositie Ad Merx

WEURT - Ad Merx exposeert in Buitenhof aan de Jonkerstraat 1 in Weurt zijn recente werken zoals tekeningen, aquarellen, olieverfschilderijen, objecten en beelden in hout en brons. De tentoonstelling is nog te bezichtigen t/m zondag 21 november. Open: vrij, za en zo van 12.00-17.00 uur en na telefonische afspraak (tel. 024 - 677 77 52).