Tegels  maken plaats voor groen. Lees: Zellersacker gaat voor groen.
Tegels maken plaats voor groen. Lees: Zellersacker gaat voor groen. Foto:

Zellersacker gaat voor groen

NIJMEGEN - Bewoners van Zellersacker vervingen onlangs veel grijze tuintegels door groen. Deze activiteit gebeurde in samenwerking met het project Groen Doen van Lentekracht en Operatie Steenbreek. Het initiatief kwam van een aantal bewoners. Onder de naam Lindenhart Groen Doen willen ze hun wijk groener maken en zorgen voor meer biodiversiteit. Het was een geslaagde dag.

Kundalini Yoga

NIJMEGEN - Heb je weinig energie, een blessure of ben je herstellende van iets anders?  Een korte Kundalini Yoga cursus kan je herstel ondersteunen. Kundalini Yoga is een vorm van yoga die fysieke oefeningen afwisselt met meditatieve oefeningen. De cursus wordt gegeven bij  Gezondheidscentrum Sarvata aan de Schependomlaan 17e in Nijmegen op de donderdagen 11, 18 en 25 november van 10.45 tot 12.00 uur. Deelname kost 30 euro. Opgeven via marieke@beleefyoya.nl.  Het is ook mogelijk om je in te schrijven via de Meedoenregeling van de gemeente Nijmegen. Meer info:Beleefyoga.nl 

Expositie 
Lunchpauze

NIJMEGEN - Bij POPOP aan de Stieltjesstraat 2 in Nijmegen (oude kantoor van de Belastingdienst) is van 7 tot en met 14 november de expositie Lunchpauze te zien. Diederik Grootjans ging langs bij 40 Nijmeegse bedrijven en legde de werknemers tijdens hun werk en tijdens de lunch vast op doek. In totaal 40 lunchpauzes, 80 schilderijen. Open: maandag tot en met vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Hulp voor naasten van mensen met een verslaving

NIJMEGEN - IrisZorg start in januari/februari 2022 in Nijmegen een gespreksgroep en een groepstraining voor naasten van mensen met een verslaving. 
De gespreksgroep is iedere eerste donderdag van de maand. Deelnemers bepalen zelf hoe vaak ze komen. "Je ontmoet hier mensen die in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten. Zij weten dus heel goed wat je doormaakt. In de gespreksgroep kun je praten zonder veroordeeld te worden. Met als gevolg dat je sterker en weerbaarder wordt", aldus IrisZorg.

De groepstraining (CRAFT) bestaat uit 7 bijeenkomsten (data nog niet bekend) waarin de deelnemers leren hoe ze de regie over hun leven kunnen vasthouden of verbeteren. Daarnaast gaan ze in op het stellen van grenzen, het herkennen van boosheid en het omgaan met het gebruik van je naaste. 

Deelname aan de gespreksgroep en de groepstraining is gratis. Aanmelden is verplicht via www.iriszorg.nl/naasten of tel. 088-6061 600 (o.v.v. gespreksgroep of CRAFT). 

Behind the iMASQ 

NIJMEGEN - Hoe blijf je overeind in deze vluchtige, prestatiegerichte en snel veranderende (digitale) wereld? Soms zet je dan een masker op. Behind the iMASQ van het Rotterdamse Xclusiv Company is een indrukwekkende voorstelling met urban dans, muziek, spoken word en visuals. De performers zetten hun (figuurlijke) masker af en laten hun worsteling of ervaring met sociale druk en depressie zien. Op woensdag 10 november is de voorstelling te zien in Stadsschouwburg Nijmegen. Aanvang 20.00 uur.

Met vogue, hiphop, popping, waving, breakdance en moderne dans verbeelden de dansers hun emoties. Een grote kubus, midden op het podium, staat symbool voor de innerlijke strijd waar ze mee moeten dealen. Gevoelens van onmacht, verdriet en schaamte worden versterkt door muziek, spoken word en (grafische) beelden die op de kubus worden geprojecteerd.

Repareercafé

NIJMEGEN - Repareercafé Hengstdal opent zaterdag 13 november de deuren in De Kentering op het Limosterrein nr. 10 van 13.00 tot 15.30 uur. 


U kunt daar terecht voor het laten repareren van kapotte spullen door één van de reparateurs. Bij binnenkomst is het dragen van een mondkapje verplicht.