Afbeelding
Foto:

'Nijmegen weer Samen' is geannuleerd

NIJMEGEN - De feestelijke open dagen ‘Nijmegen weer Samen’ op 7, 14 en 21 november in diverse wijkcentra gaan niet door. Dit besluit is genomen vanwege de toenemende besmettingscijfers Covid-19 en de verscherpte coronamaatregelen.

Het speciaal door stadsdichter Heidi Koren geschreven gedicht om vooruit te kijken naar de tijd na corona wordt op een later tijdstip bekendgemaakt en voorgedragen. De 9 banken van duurzaam materiaal van kunstenaar Rob Arts zullen in het voorjaar in Nijmeegse stadsdelen worden geplaatst. De banken zijn om elkaar te ontmoeten, terug te kijken op de afgelopen periode of om vooruit te kijken naar de toekomst.

Nijmeegse wint NK trialsport

NIJMEGEN - Tijdens een kampioenstrial in Maasbree is de 13-jarige Eline Hendriks uit Nijmegen voor de derde keer Nederlands kampioen geworden. Ditmaal in de Aspirantenklasse C. Volgend jaar komt ze uit in klasse hoger.
De ultieme combinatie van balans en timing vormt de basis van de trial. Topsnelheid is niet de bepalende factor. De sporters hebben moed en inzicht nodig om de hindernissen te nemen in een zogenoemde non-stop. Er worden strafpunten uitgedeeld als je met je voet(en) aan de grond komt. Trial wordt staand op de motorfiets beoefend, want dan heb je de beste controle over je bewegingen met de motor over de diverse obstakels.

Taalles van 
Wim Daniëls

WIJCHEN - Letters, woorden, zinnen, leestekens, ze zijn als de ingrediënten voor het bereiden van een maaltijd. In dit geval is taalexpert en graag geziene gast in talkshows Wim Daniëls de kok, de taalkok, die in zijn voorstelling 'Koken met taal' laat zien wat er allemaal voor lekkers gemaakt kan worden met taal. Daniëls schotelt de verrukkelijkste taalgerechten voor, niet alleen voor fijnproevers, maar voor iedereen. En zijn programma ligt nooit zwaar op de maag.
Woensdag 10 november in Theater 't Mozaïek in Wijchen. Aanvang 20.15 uur. Kaarten 18,50 euro. Er zijn nog kaarten te boeken via www.mozaiekwijchen.nl.