Zilveren Waalbrugspeld voor Thijs Arts

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Thijs Arts (73) heeft de Zilveren Waalbrugspeld ontvangen voor zijn werkzaamheden als secretaris/penningmeester bij het Ankie Mensink-Fonds.

Arts is vanaf januari 1981 de drijvende kracht achter het Ankie Mensink-Fonds (AMF). Dit steunfonds is eind jaren ‘70 formeel opgericht voor mensen uit Nijmegen of omgeving die op één of andere manier, buiten hun schuld, in financiële problemen zijn gekomen. Het fonds beschikt over financiële middelen door giften van (vaste) donateurs. Arts heeft alle jaren het uitvoerende werk verricht, daarnaast zorgde hij voor verslaglegging aan het bestuur en aan de donateurs.

Arts heeft als secretaris/penningmeester vele aanvragen beoordeeld en bekeek eveneens of deze aanvraag paste binnen de doelstelling van het Ankie Mensink-Fonds. Met een vaak kleine gift kon de afstand naar een structurele oplossing overbrugd worden en kon een inwoner in financiële nood snel geholpen worden. Hierdoor zijn talloze mensen geholpen en maakte dit soms het verschil tussen een verwarmd en verlicht huis of dat iemand het kon redden tot het einde van de maand.

Arts werkte nauw samen met medewerkers van Bindkracht10. Vanuit vertrouwen is hen een bedrag ter beschikking gesteld waardoor de medewerkers van Bindkracht10 snel een gift kunnen verstrekken. Dit was en is heel belangrijk voor de spreekuurbezoekers. Maar ook de medewerkers hadden hiermee vaak het sluitstuk in handen om een bijdrage uit het fonds te kunnen geven voor goede hulp.