Terugblik op acht jaar de Honig: ‘Ten minste houdbaar tot... van soep tot hotspot’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Het Honigcomplex in  Nijmegen - of beter: de Honig - zou eigenlijk ‘houdbaar’ zijn tot 31 december 2021. Maar door de inzet van ondernemende geesten heeft het gebied een permanente functie in Nijmegen verworven. Het afgelegen fabrieksterrein transformeerde tot een aantrekkelijke en dynamische plek. Uiteenlopende enthousiastelingen streken er neer en zetten er hun onderneming op. Nu is het einde van de vooraf vastgestelde periode van 8 jaar in zicht. Alle bedrijven zijn druk bezig met hun nieuwe plannen en huisvesting. 

Een aantal actieve ondernemers van de Honig hebben het verloop van de afgelopen periode vastgelegd in een boek: het proces van soep tot hotspot. Dit naslagwerk weerspiegelt hoe het terrein door haar nieuwe gebruikers ingenomen werd en wat voor moois er ging bloeien tussen het heden en verleden. Een document boordevol verhalen van de initiatiefnemers, gebruikers en bezoekers van de Honig. Toegelicht met interviews, portretten, sferische beelden en persoonlijke quotes. 

Het boek wordt gelanceerd op 1 december en kan nu al besteld worden via www.tenminstehoudbaartot.nl. Daarna zal het boek op diverse locaties te verkrijgen zijn.