Laatste week ‘Kijk Omhoog, Kijk Vooruit’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Meer dan 4000 bezoekers hebben inmiddels in de Molenpoort de expositie over de Nijmeegse wederopbouw bezocht. In de laatste week zijn er nog twee extra activiteiten: Theatergroep Gras presenteert zondag 14 november op locatie ‘Kijk Omhoog, Kijk Vooruit’ en zaterdag 20 november verschijnt het fotoboek van de expositie.

Zondag 14 november om 13.00 en 16.00 uur zijn er twee uitvoeringen van ‘Kijk Vooruit, Kijk Omhoog’ door de Nijmeegse theatergroep Gras. Onder leiding van een gids wandelt het publiek vanuit de tentoonstellingsruimte door de binnenstad en krijgt op vier locaties korte scenes te zien. Die scenes zijn gebaseerd op gesprekken met bewoners van Nijmegen die de wederopbouw hebben meegemaakt. Kaarten via theatergroepGras.nl of voor aanvang in de expositieruimte in de Molenpoortpassage

Door de samenstellers van de tentoonstelling is in samenwerking met Kees Moerboek het fotoboek ‘Kijk Omhoog, Kijk Vooruit’ gemaakt op basis van de tentoonstelling. In een dertiental hoofstukken wordt op basis van foto’s en korte teksten een beeld gegeven van de wederopbouw van Nijmegen na de oorlogsvernietigingen. Het boek is 20 en 21 november te koop in de expositieruimte en later in de boekhandel. 

De tentoonstelling ‘Kijk Omhoog, Kijk Vooruit’op de eerste etage van de Molenpoort belicht  architectuur en design uit de periode 1945-1965 aan de hand van foto’s, films en voorwerpen. Oorlogsverwoesting, architectuur, kunst en gebruiksvoorwerpen geven samen een beeld van de wederopbouwperiode en laten veel herkenbare zaken uit het leven tussen 1945 en 1965 zien. De rondgang eindigt met een blik op enkele hedendaagse projecten.De tentoonstelling, ingericht in een pop up museum, is tot en met 21 november gratis te bezoeken (elke dag uitgezonderd maandag).