Jeroen Rengers in het Goffertstadion.
Jeroen Rengers in het Goffertstadion.
Column

Interlandperiode komt voor de club niet slecht uit

Algemeen

Interlandperiode! Normaal kijk je daar als supporter niet naar uit, want het liefst volg je je club iedere week. Maar deze week snak ik er echt naar. 

De vorige keer dat Oranje speelde was het zo’n 10 dagen voor NEC-Vitesse. Weken werd er al toegeleefd naar de wedstrijd. De media duikt tegenwoordig overal bovenop. Iemand hoeft maar anoniem een actie uit te voeren en binnen een uur hangt de krant al aan de lijn. “Wat vindt de supportersvereniging hiervan?” Maar daar bleef het niet bij. Het AD ging dieper in op de derby en vroeg zich af waar de rivaliteit vandaan kwam. De Gelderlander ging een stapje verder en schreef over de haat die er tussen supporters is.

Het waren sowieso al drukke tijden richting de derby. We hebben ons als SV uitgesproken richting de gemeente en politie, maar ook naar de club. We vonden het onbegrijpelijk dat er bij de laatste training voor de derby stadionverboden zijn uitgedeeld, terwijl iedereen genoot van een paar fakkels en rookbommetjes. Het zijn daarna geen leuke gesprekken die je voert binnen de club, maar je komt daar altijd samen weer uit. Dat moet ook, want de volgende wedstrijd wacht alweer binnen afzienbare tijd. 

Ons statement richting de politie en gemeente ging onder andere over hoe wij de drankverkoop bij uitwedstrijden moeten organiseren, het vuurwerkverbod op de training en de verkapte buscombi die Groningen in Nijmegen opgelegd kreeg vanwege parkeerproblemen. Zaken waar je je nu bijna geen voorstelling van kan maken nu we ons moeten druk maken om hele andere dingen.

Want de ongeregeldheden na NEC-Vitesse en het instorten van het uitvak zorgden voor een nieuwe ongekende storm. Op de maandag na de wedstrijd had ik wel vier cameraploegen op de stoep kunnen hebben. Zelf houd ik er niet zo van om overal maar op te reageren. Gezellig praten over NEC doe ik natuurlijk graag, maar daar hebben we de Jarda Podcast voor. Je praat toch het liefst over de goede resultaten die onze spelers op het veld laten zien. We hebben als SV echter gekozen voor een statement over de rellen en daarnaar te verwijzen. De volgende uitdaging stond alweer voor de deur en dat is het grote probleem rond het stadion.

Het zorgt voor bizarre tijden. Wat een maand hebben we achter de rug, maar wat komt er nog veel op ons af. Veel onzekerheid. Kunnen we NEC ooit nog in de Goffert zien? Moeten we straks echt iedere twee weken afreizen naar een stadion ver weg. Of gaat corona sowieso weer roet in het eten gooien? Het wordt er allemaal niet leuker op. Want samen naar NEC gaan, is toch wel het leukste wat er is. Een keer vanachter de tribunes juichen is leuk, maar je wilt de spelers van dichtbij zien. Het aantal supporters dat de club bij uitwedstrijden achterna reist is enorm, hopelijk krijgen we het snel voor elkaar bij een stadion dichtbij huis. Doetinchem, Venlo, Oss? Toch echt een noodstadion? Ik geef het ze te doen, de mensen bij NEC.

Jeroen Rengers