Daniel Boissevain in 'De Schuldige'. (Foto: Merlijn DOomernik)
Daniel Boissevain in 'De Schuldige'. (Foto: Merlijn DOomernik) Foto:

Thriller 'De Schuldige'

WIJCHEN - In de theaterthriller De Schuldige beantwoordt politieman Oscar Holm (Daniël Boissevain) verveeld de telefoontjes die via de meldkamer op de politiepost Beilen binnenkomen. Hij is daar tijdelijk tewerkgesteld in afwachting van de rechtszaak wegens een schietincident met zijn dienstwapen. Wanneer Ellen hem belt vanuit de auto van haar ontvoerder, komt hij direct in actie. Met alleen de telefoon tot zijn beschikking begint Oscar een race tegen de klok om haar te redden. De Schuldige is behalve een spannende reddingspoging ook een pleidooi voor het overboord gooien van vooroordelen. Op ingenieuze wijze bevraagt De Schuldige ons beeld van goed en kwaad. Zaterdag 20 november try-out in Theater 't Mozaïek in Wijchen, aanvang 20.15 uur. Entree 20 euro. Er zijn nog kaarten te boeken via www.mozaiekwijchen.nl.

Expositie maskers

BERG EN DAL - ‘Maskers' is het thema van de expositie van het Kunstenaarscollectief in huiskamerrestaurant Babylon. De expositie is te zien van 15 november tot en met 7 januari 2022. Maskers hebben iets geheimzinnigs. Mensen zetten die op om niet herkend te worden. Of om een ander leven te leiden. Huiskamerrestaurant Babylon is gevestigd aan de Kwakkenbergweg 150 in Berg en Dal. Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Info: philpoffe@ hotmail.com.

Bijeenkomst over Broodfonds

NIJMEGEN - Het Broodfonds is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. In zo'n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij arbeidsongeschiktheid. Voor ondernemers uit Nijmegen e.o. is er maandag 22 november een informatieavond  in de Thiemeloods aan de Leemptstraat 34 in Nijmegen. Aanvang 19.30 uur. De avond is bedoeld voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Vooraf aanmelden via www.broodfonds.nl.
Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij arbeidsongeschikt worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun. Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF.

Herdenken met koor Hatikwa

NIJMEGEN - Het Nijmeegse koor Hatikwa verzorgt zondag 21 november een concert ter herinnering aan de Joodse Nijmegenaren die in de nacht van 17 op 18 november 1942 bij een grote razzia zijn opgepakt. Er zijn toen 200 mensen afgevoerd naar de kampen; bijna niemand is teruggekeerd. Eén familie daarvan wordt in verhaal en beeld door een koorlid geportretteerd. Zij heeft als kindje bij die familie gespeeld. Koor brengt de mooiste liederen uit haar repertoire ten gehore om de slachtoffers te eren en te herdenken. Het optreden is in de Studentenkerk aan de Erasmuslaan 9A in Nijmegen van 13.30 tot 14.30 uur, met nazit tot 15.30 uur. De entree is 7,50 euro (inclusief consumptie). Reserveren kan door 7,50 euro over te maken naar NL80 RBRB 0955202310 onder vermelding van Concert 21 November 2021. Meer informatie: www.joodsmonument.nl, www.koorhatikwa.nl.

Geschiedenis van Lange Hezelstraat

NIJMEGEN - Er is een nieuw boekje verschenen over de geschiedenis van de Lange Hezelstraat, onder de titel 'Van Ganzenheuvel tot Hezelpoort'. Met veel verhalen over opgravingen, brouwerijen, winkels, panden, weeshuizen, herbergen, stalhouderijen, stadsmuren en -poorten, warenhuis Sengers en nog veel meer. Het boekje telt ruim 70 pagina's, is geschreven door René van Hoften en Hans Wegman, met veel actuele foto's van Hans van Meteren en is opgemaakt door Ingrid Sewpersad. Het boekje is verkrijgbaar bij Dekker v/d Vegt en Roelants.