Alex Buijt.
Alex Buijt. Foto:

Rubriek De Mensen uit Nijmegen

NIJMEGEN - De Facebookpagina De Mensen uit Nijmegen portretteert mensen uit Nijmegen in woord en beeld om hen met elkaar te verbinden. 

“Ik ben opgegroeid met heftige tics waaronder ook de ticstoornis Gilles de la Tourette. Op de middelbare school heb ik alles op alles gezet om die tic te onderdrukken. Ik schaamde me er heel erg voor en wilde niet dat iemand mij zag of hoorde met deze tic. Mijn jeugd was niet echt makkelijk te noemen. Maar nu ben ik bijna 50 jaar en woon sinds kort in de Woongroep Nieuw Doddendaal. Ik werk als vrijwilliger in een verpleeghuis. Voor mijzelf is dit goed want dat geeft mij een betekenisvolle invulling van de dag. Maar het is ook goed voor de zorg want zij kunnen mijn hulp goed gebruiken." 
"Vaak ga ik hier op een bankje zitten alleen dat bankje is weg. Er staat nu alleen een stoel en dat vind ik ook prima. Het maakt me blij om met mensen een praatje te maken dat doe ik dus regelmatig", aldus Alex Buijt.


"Wel moet je geduld hebben met mij want ik stotter heel erg al sinds ik klein ben. Ik stotter in de avond meer dan in de morgen want 's avonds ben ik moe. En als ik ergens binnenkom dan zeg ik: 'Zo, de Buijt is binnen'", aldus Alex Buijt.