Expositie Jos van Riswick

PERSINGEN - Werken van Jos van Riswick zijn zaterdag 27 en zondag 28 november te zien in het Kerkje van Persingen in Persingen. Beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur. Van Riswick schildert traditionele stillevens en portretten in olieverf. Hij schildert voornamelijk kleinere stillevens met een eenvoudige compositie, meestal komt er fruit in voor. Dat laatste vanwege de grote verscheidenheid aan kleuren en texturen, maar ook omdat fruit een stilleven een zekere breekbaarheid verleent, doordat het zo snel vergaat. 
Tijdens de tentoonstelling kunt u nieuwe schilderijen bekijken, maar ook filmpjes waarin te zien is hoe de schilder te werk gaat. De kunstenaar is aanwezig om uitleg te geven. Alle gepresenteerde werken zijn te koop. Meer info: www.josvanriswick.nl.

Gymclub Hatert op zoek naar nieuwe leden

NIJMEGEN  Gymclub Hatert is een gezellige club van 60+ die elke dinsdagavond van 20.00 tot  21.00 uur bij elkaar komt om te gymmen. De club is op zoek naar nieuwe leden. Vind je het leuk om met samen te sporten meld je aan. Voor meer informatie bel tel. 06-52677544.

Lezing over blues, jazz en gospel

GROESBEEK - Arris Roordink blikt zondag 21 november in een lezing terug op het ontstaan van de Blues, Jazz en Gospel in het gesegregeerde Amerika. Hij neemt je in een twee uur durende lezing mee in deze muziekwereld met eigen talloze historische vinylplaten en films die hij laat zien en horen. De lezing is in Nederlands Wijnbouwcentrum aan de Bredeweg 2 in Groesbeek en begint om 14.30 uur. Entree 9,50 euro. Tickets reserveren via www.nederlandswijnbouwcentrum.nl
Arris doceert popgeschiedenis aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en is cultureel ondernemer. Daarnaast is hij verwoed verzamelaar van vinyl en discjockey. Arris: “Ik bouw mijn bestaan op met het luisteren naar, draaien van, lezen over, handelen in en vertellen en schrijven over mijn grote liefde muziek."