Leden van Stamppij. (Foto: Marnix Zambon Photography)
Leden van Stamppij. (Foto: Marnix Zambon Photography) Foto:

Stamppij zoekt ensembleleden voor musical

NIJMEGEN - Sta jij volgend jaar ook op bovenstaande foto? Stichting Stamppij is in september begonnen met de nieuwe musicalproductie 'Nachtvogels'! Altijd al eens willen spelen in een musical? En heb je ervaring met zingen en dansen? Meld je dan nu aan voor de auditie op woensdag 17 november om 19:30 uur, door te mailen naar info@stamppij.nl. Ze repeteren op woensdagavonden in Nijmegen en de voorstellingen zijn in het weekend van 4 t/m 6 november 2022.

Expositie prenten en schilderijen

NIJMEGEN - Nog tot en met 17 december 2021 exposeren Josée Wuyts en Frans de Groot monumentale prenten en schilderijen in het Huygensgebouw in Nijmegen. Hun werk heeft dezelfde transparante gelaagdheid als het Huygensgebouw. Er zijn rasters, ritme, een labyrinth van tekens en symbolen, ordening en wetmatigheid te zien. Deze tentoonstelling is dagelijks te bezoeken (niet op zondag) in de ruime monumentale hal van het Huygensgebouw aan de Heyendaalseweg 135 in Nijmegen.

Wandelen 
langs poëzie

NIJMEGEN - Poëzieliefhebbers kunnen zaterdag 20 november op pad met gids Meja Spaargaren om in de Nijmeegse binnenstad langs poëzie te wandelen. Start bij Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen om 11.00 uur. Het Poëziecentrum Nederland heeft drie ervaren gidsen die elkaar afwisselen om langs bijzondere locaties te gaan, even stil te staan bij een literair baken of om een gedicht voor te dragen dat bij die plek past. Zo kan het gebeuren dat u in de achtertuin van Hans Rothuizen terecht komt. Als de dichter thuis is, draagt hij een gedicht voor dat herinnert aan een geliefd huisdier. Deelname kost 10 euro (inclusief een wandeling, een gedichtenbundel, de route én een gids). Aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com. U kunt overigens ook een wandeling aanvragen voor een eigen groepje, in overleg wordt dan gekeken of er een gids beschikbaar is.

Schilderijen
en collages

NIJMEGEN - Werken van Chris Semmelink (schilderijen en collages), Monique Polman (keramiek) en Hans Dillesse (houtsnede) zijn te zien in het gebouw van Tandheelkunde (hal en benedenverdieping) aan de Philips van Leydenlaan 25 in Nijmegen tot 3 januari 2022. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur.

'De geschiedenis van mijn hoofd'

NIJMEGEN - Schrijver Frank Antonie van Alphen presenteert zondag 14 november zijn tweede rock & rollbundel op kuster de Zeester in de passantenhaven van Nijmegen. Aanvang 16.00 uur. ‘De geschiedenis van mijn hoofd' heet het vervolg op ‘de Aap in de Asbak'. Ditmaal geen Kaaisjouwers maar verhalen van geheel andere (toon)aard. Met muziek van Simon Snel en dichter Jessica Bakker draagt haar gedichten voor. Vrij entree. De tweede bundel bevat negentien rock & rollverhalen en een gedicht. Waargebeurde vertellingen waarin bekende en minder bekende namen voorbijkomen. Info: frankantonie.nl.