Science Café over oorsprongen van leven

NIJMEGEN - The Shamrock aan de Smetiusstraat 17 in Nijmegen vormt woensdag 17 november het decor voor een Engelstalige Science Café. Het thema luidt: Oorsprongen van het leven: van evolutie van planeten tot de eerste glimp van leven. 

Sprekers zijn planetair fysicus Dennis Höning en chemicus Omer Markovitch. Er is muziek van Daniël van der Duim en Loek van den Berg. De bijeenkomst is van 19.30 tot 22.00 uur. Vrij entree.
"Het leven is de meest complexe entiteit in deze uithoek van het universum en de oorsprong ervan is één van de grootste mysteries in de wetenschap. Is het leven op aarde bij toeval ontstaan? Is onze planeet de enige in het universum die leven herbergt? Om deze vragen te beantwoorden, moeten we doordringen in de fundamentele processen die dit mogelijk hebben gemaakt. Er was geen magie voor nodig, maar miljarden jaren. Het leven is ontstaan door de interacties tussen miljoenen eenvoudiger elementen, in de perfect afgestemde omstandigheden van een gastvrije planeet", aldus de organisatie.

www.sciencecafenijmegen.nl