Dit wil de gemeente voorkomen: gesloten terras vanwege personeelstekort.
Dit wil de gemeente voorkomen: gesloten terras vanwege personeelstekort. Foto:

Horeca en detailhandel zijn op zoek naar personeel

NIJMEGEN - Tijdens de coronapandemie heeft veel horeca- en winkelpersoneel een andere baan gevonden. Nu bars, restaurants en winkels weer volop draaien, kampen veel eigenaren met een tekort aan personeel. Dat biedt kansen voor werkzoekenden die een toekomst in deze sectoren zien. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, wil gemeente Nijmegen graag een handje helpen.

"Het is belangrijk dat zowel de winkels als de horeca weer snel mensen hebben om iedereen te bedienen”, aldus wethouder Monique Esselbrugge van economie. "Een goede, gastvrije en gezellige horeca en fijne winkels zijn ook een belangrijk visitekaartje voor onze stad." Daarom is op 11 november Honk 1 gestart, een plek in de Marikenstraat 61 in Nijmegen waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Werkzoekenden en werkgevers op zoek naar personeel kunnen hier binnenlopen om hun mogelijkheden te verkennen.
Petra Molenaar, wethouder Werk en inkomen moedigt werkzoekenden aan bij Honk 1 naar binnen te lopen. "Ook zonder dat je al ervaring in de horeca of een winkel hebt, kun je vaardigheden hebben voor een baan in deze sectoren.” Honk 1 werkt samen met o.a. gemeente Nijmegen, Koninklijke Horeca Nijmegen, Huis voor de Binnenstad, ROC, HAN en UWV, WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en het Regionaal Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen.