Extra drukte op de weg

Vervolg van voorpagina

De herhaalde uitval van treinen kan er ook toe leiden dat sommige mensen dan maar de auto nemen in plaats van de trein. Tiemens: “Het is natuurlijk heel vervelend als je er niet op kunt rekenen dat je gewoon de trein kunt pakken. Als je ook een auto voor de deur hebt staan, dan begrijp ik dat je, nu er veel treinen uitvallen, voor de zekerheid van de auto kiest. Wat uiteraard weer zorgt voor extra drukte op de weg, meer CO2-uitstoot enzovoort.”

Het is volgens Tiemens extra zuur dat dit gebeurt nog geen twee maanden nadat NS is gestart met het testen van zes intercity's per uur tussen Nijmegen en Amsterdam-Schiphol. “Van vier intercity's per uur naar zes intercity's per uur; dat is natuurlijk een geweldige stap vooruit voor de bereikbaarheid van en leefbaarheid in onze regio. Dat nu treinen uitvallen op juist dit traject, is dan natuurlijk een teleurstellende stap terug voor ons.”

Hoe nu verder? Tiemens: “Uiteraard hebben wij ook contact gezocht met ProRail hierover. De spoorbeheerder heeft aangegeven naar een oplossing te zoeken. We hopen dat die oplossing er snel komt.”

Boekpresentatie

NIJMEGEN - Bert Baas was 30 jaar longarts en heeft over zijn ervaringen uit die tijd een boek geschreven: 'De vertwijfelde man en andere patiënt verhalen'. Dat boek wordt zondag 21 november gepresenteerd in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Aanvang 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur.


 vanwege de corona check. In de bieb is het dragen van een masker verplicht.