Kevin van Dijk en Janna van Assen: 'ScienceMakers'.
Kevin van Dijk en Janna van Assen: 'ScienceMakers'. Foto:

Vijf Nijmeegse jongeren 'ScienceMakers'

NIJMEGEN - Vijf leerlingen uit Nijmegen hebben de ScienceMakers Award 2021 in ontvangst mogen nemen. Deze award hebben zij verdiend voor de buitengewone prestatie die zij hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie en maken. 

Het gaat om Ivan Xu en Timo Kregting (Dominicuscollege - zij deden onderzoek naar de rol van inculturatie bij de perceptie van muziek); Kevin van Dijk en Janna van Assen (Stedelijk Gymnasium - zij onderzochten tegen welke krachten hout bestand is. Kevin won ook de Wiskunde Olympiade); Bart Bloemsaat (Stedelijk Gymnasium - vertegenwoordigde Nederland bij de internationale ronde van de European Union Science Olympiad).
Astronaut en Techniekpactambassadeur André Kuipers benadrukt het belang van hun talent voor de toekomst: "Van deze jongeren en de bètatechnische projecten die zij doen, komen de oplossingen die hard nodig zijn voor een duurzame toekomst.”
"Het is urgent dat jongeren de kans krijgen hun talent voor wetenschap, technologie en de maakindustrie te ontdekken”, aldus Thea Koster, voorzitter Techniekpact. "Tijdens wedstrijden gaan jongeren met echte vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen aan de slag. De winnaars (10-18 jaar) worden jaarlijks gehuldigd tijdens ScienceMakers Awards.”