Waalbrugspeld voor Peter Driessen

NIJMEGEN - Peter Driessen (66) heeft de Zilveren Waalbrugspeld mogen ontvangen voor zijn jarenlange inzet voor Stichting De Zonnebloem. Hij heeft zich op bijzondere wijze ingezet voor het welzijn van zieken en ouderen in Altrade en Nijmegen-Oost. Hij was voorzitter, vice-voorzitter, verzorgt de ledenadministratie van gasten en vrijwilligers en de uitgave van Duet, het blad voor gasten en vrijwilligers. Verder heeft hij zich geruime tijd ingezet als vrijwilliger voor het wijkcentrum Daalsehof. 

Alzheimer Café geannuleerd

NIJMEGEN - Het Alzheimer Café in OBG Nijmegen van 16 november kan geen doorgang vinden vanwege de toegenomen corona besmettingen, ziekenhuis- en IC opnames en druk op de zorg. De organisatie hoopt dinsdag 18 januari weer een Alzheimer Café in OBG te organiseren.

Adventbezinning

RESSEN - Pleisterplaats Ressen biedt zaterdag 27 november de eerste van vier bezinningsbijeenkomsten aan.Tijdens deze ochtenden komen de volgende thema's aan bod: loslaten, hoop, groei en leven. De deelnemers maken hierbij onder meer gebruik van schrijfopdrachten. En elke ochtend is er een korte meditatieve wandeling. Plaats: De Kosterij aan Kerkenhofstraat 5a in Ressen. Data: 27 november, 4, 11 en 18 december, steeds van 10.00 tot 12.30 uur. Deelname 30 euro voor de complete meditatie en 10 euro per losse ochtend. Informatie en aanmelden (tot 23 november): marijkethuis@hotmail.com. 

Intocht Sint 
in Nijmegen

NIJMEGEN - In de vorige editie van deze krant kon u het al lezen: de intocht van Sinterklaas gaat door. Inmiddels is er meer informatie beschikbaar. Zaterdag 13 november is er geen programma en Sinterklaas komt niet met de boot aan. 

De Goedheiligman start de optocht door de binnenstad rond 13.30 uur vanaf het Labyrinth aan de Waalkade waar burgemeester Bruls de Goedheiligman kort zal begroeten. Vervolgens gaat de stoet via de Veemarkt en het Joris Ivensplein, door de Lange Hezelstraat en de Houtstraat richting Plein '44. 

Vanaf Plein '44 vervolgt de stoet zijn weg door de Marikenstraat en vervolgens via de Burchtstraat naar de Grote Markt. Daar eindigt de optocht.