Informatieavond voor mantelzorgers met een naaste in de palliatieve fase

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Bent u mantelzorger voor een naaste in de palliatieve fase? Donderdag 9 december is er een informatieavond voor mantelzorgers die voor iemand zorgen die niet meer beter wordt en een professioneel steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Sprekers delen hun ervaringen en inzichten bij het begeleiden van een naaste die thuis of in het hospice overleden is. Professionals beantwoorden vragen over ondersteuning in de palliatieve fase.

Aanwezig zijn een mantelzorger en ervaringsdeskundige (wat zijn de persoonlijke ervaringen?); Anne-marie Barkhuis, coördinator Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland (welke ondersteuning is er thuis mogelijk?); Sandra Nijenhuis, coördinator VPTZ Thuis Waken Rijk van Nijmegen (wat kunnen de vrijwilligers van VPTZ betekenen?) en Willeke Walters, medewerker Naastenzorg Hospice Bethlehem (welke zorg wordt er geboden in de laatste fase in een hospice?)

De bijeenkomst in Hospice Bethlehem aan het Sint Anthoniusplaats 10 in Nijmegen is van 19.00 tot 21.00 uur. Aanmelden: stuur vóór 1 december een mail naar e.vanmiltenburg@kalorama.nl of bel 06 4271 4261. Deelname is kosteloos.