De Nijmeegse student Coen Vulders.
De Nijmeegse student Coen Vulders. Foto: Alejandro Sosa Lopez

Nijmegenaar derde bij verkiezing ‘Geneeskundestudent van het jaar’

Algemeen

NIJMEGEN - Coen Vulders uit Nijmegen is derde geworden bij de eerste verkiezing ‘Geneeskundestudent van het jaar’. Vulders (student van de Radboud Universiteit) wilde tijdens zijn depressie graag weten hoe andere jongeren met hun mentale problemen om gingen. Maar die verhalen waren er nauwelijks. Coen startte stichting Open Boek Nijmegen. Hij organiseert symposia waarin jongeren met een depressie hun persoonlijke ervaringen delen. 

Deze nieuwe prijs - initiatief van artsenfederatie KNMG en De Geneeskundestudent – is bedoeld om de maatschappelijke betrokkenheid van geneeskundestudenten te vergroten. In totaal werden 32 inspirerende initiatieven ingestuurd voor de ‘KNMG Studentenprijs’. Drie daarvan werden door de jury aangewezen als finalisten. 

 Het doel van de verkiezing is de maatschappelijke betrokkenheid bij geneeskundestudenten te vergroten en te laten zien dat de studie geneeskunde niet alleen maar draait om ‘CV-building’ en goede cijfers. In de finaleronde gingen de finalisten lange tijd nek-aan-nek, Coen werd derde met 29% van de stemmen. 

knmg.nl/studentenprijs