Pilot met hulploket bij extreem winters weer

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen heeft voor de gladheidsbestrijding van de winter 2021-2022 wijzigingen aangebracht: nieuwe fietsroutes erin, extra meetpunten waaronder Snelbinder en een speciale aanpak bij extreem weer.

“De gladheidsbestrijding in Nijmegen wordt elk jaar onder de loep genomen en aangepast. Elk jaar verandert er iets, want Nijmegen krijgt als groeistad steeds nieuwe wegen en (snel)fietsroutes. Afgelopen jaar had een periode van extreem weer met veel sneeuw en ijs veel gevolgen voor de bereikbaarheid van de stad. En voor kwetsbare mensen. Daarom kiest de gemeente voor een pilot.”

Mensen die door het extreme weer thuis geïsoleerd en in nood dreigen te raken, kunnen, wanneer zij voor hulp geen beroep kunnen doen op familie, buren of bekenden, bellen met het klantcontactcentrum (KCC) van de gemeente Nijmegen (tel. 14 024) of Dar (tel. 024 - 371 6000). Daar wordt dan gekeken wat de mogelijkheden zijn om deze mensen te helpen. Deze vorm van hulploket is een pilot en treedt alleen in werking bij extreem weer.