Laatste tentoonstelling Expo Bart op Honingcomplex

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Expo Bart aan de Waalbandijk in Nijmegen sluit 2021 af met de allerlaatste expositie op het Honigcomplex. Na acht jaar, meer dan 35 exposities en tientallen samenwerkingen met kunstenaars en organisaties, is het nu tijd om de voormalige Bouillonblokjes- en Brintaruimte te verlaten en plaats te maken voor de bouw van een nieuw stuk Nijmegen. Vanaf 13 november is de driedelige expo Play Pause Forward te zien met Frank & Michiel, Isabelle Wenzel en Thijs Linssen.

In de expositie Play Pause Forward laten vier kunstenaars hun videowerk zien, verspreid over zes weekenden. Kunstenaarsduo Frank & Michiel bijt het spits af met het project Do Not Defeat, Do Not Fight Back, Do Not Surrender, waarin zij in een serie films reageren op de mensenrechten van Uzûpis (Vilnius, Litouwen), een grondwet die bestaat uit 41 regels. Isabelle Wenzel toont in haar nieuwste videowerk hoe zij dynamischer dan ooit een relatie aangaat met de bewust gekozen omgeving. Thijs Linssen sluit de expositie af met zijn werk Het Atelier, waarin te zien is hoe zijn werkruimte in één chaotische massa verandert.

Frank & Michiel: 13, 14, 20 en 21 november (13 en 21 november zijn Frank & Michiel aanwezig om meer te vertellen over hun project); Isabelle Wenzel: 27 en 28 november en 4 en 5 december; Thijs Linssen: 11, 12, 18 en 19 december.

Play Pause Forward is iedere zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 te zien van 13 november t/m 19 december. Meer informatie over de expositie: www.expobart.nl/playpauseforward