Charlotte Brand beoogd lijsttrekker PvdA Nijmegen

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - PvdA Nijmegen heeft de conceptkandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 gepresenteerd. Met daarop als lijsttrekker (nummer 1) Charlotte Brand. 

“Brand heeft zich in de afgelopen vier jaar ontwikkeld tot een krachtig en zichtbaar raadslid; met veel aandacht voor het belangrijke en meer dan urgente thema ‘wonen’. Wij zijn ervan overtuigd dat zij tijdens de campagne en in de toekomstige fractie als geen ander in staat zal zijn onze lokale idealen uit te dragen en onze partij met bezieling te leiden”, aldus PvdA Nijmegen. 

Brand: “Ik ben blij met het vertrouwen van de kandidaatstellingscommissie en ben trots dat ik deze mooie lijst met ervaring en nieuw jong talent mag aanvoeren. Een krachtige lijst, voor een sterke PvdA in Nijmegen. Kortom, ik heb erg veel zin in de verkiezingen.” 

De lijst combineert politieke ervaring met jeugdig elan en bevat personen met uiteenlopende achtergronden, qua opleiding en beroep, afkomst en herkomst. Bekende namen die voor veel kiezers herkenbaar zijn worden afgewisseld met nieuwe namen. 

Huidig fractievoorzitter Ammar Selman, die de fractie de afgelopen vier jaar leidde, heeft zich uiteindelijk niet gekandideerd als lijstaanvoerder, en bekleedt de tweede plek op de lijst. Selman: “Voor mij persoonlijk is het na vier mooie jaren tijd om meer tijd aan gezin en werk te besteden. Door het lijsttrekkerschap door te geven ontstaat er ruimte er als raadslid weer voor de volle 100% voor te gaan. Met Charlotte hebben we een top kandidaat vol energie. Ik heb enorm veel zin om er samen de schouders onder te zetten en een prachtig resultaat neer te zetten voor onze stad.” 

De laatste plekken zijn gereserveerd voor de ‘lijstduwers’, die de campagne met hun aanwezigheid van achterop de lijst de wind in de rug geven. Hier zijn namen van onder andere Gelders gedeputeerde Peter Kerris en vertrekkend raadslid Jasper Konijnenbelt te vinden. Op de ereplaats helemaal onderaan de conceptlijst staat Anneke Arzbach, die na vele jaren raadslidmaatschap in de afgelopen periode opnieuw actief is geweest als fractievolger. De leden van de Partij van de Arbeid zullen later deze maand de definitieve lijstvolgorde vaststellen 

De volledige lijst:

1.     Charlotte Brand

2.     Ammar Selman

3.     Maartje Maas

4.     Adam Galijasevic

5.     Jesper Fassotte

6.     Janna Brandwijk

7.     Mika Kraft

8.     Paul van ’t Klooster

9.     Julie Frijstein

10.   Geert van Beers

11.   Teun van Loon

12.   Maaike Krom

13.   Gerrit van ’t Veen

14.   Erik Dolman

15.   Laurian Alferink

16.   Gijs Kooistra

17.   Hannah Dits

18.   Giovanni Meijer

19.   Egonie Eggink

20.   Joost Jacobs

21.   Hennie Derks

22.   Henk Teunissen

23.   Wim Hompe

24.   Bep de Vocht

25.   Michael Lenzen

26.  Boris Penning de Vries

27.  Kees Oost

28.  Paul Nunnink

29.  Ton van Vroenhoven

30.  Jan van der Zant

31.  Rinus Janssen

32.  Jasper Konijnenbelt

33.  Paul Wilbers

34.  Marlies van Hulsentop

35.  Tobias van Valkenhoef

36.  Dolly Toonen

37.  Peter Kerris

38.  Kees-Willem van Gorkum

39.  Stijn Verbruggen

40.  Marc van Nijnatten

41.  Anneke Arzbach

www.nijmegen.pvda.nl