Afbeelding
Foto: : Stef Bulten

Artiest WinWel in Doornroosje: ‘Terug naar de kindertijd’

Algemeen

NIJMEGEN - Gijs van Lieshout alias WinWel is producer, pianist en percussionist. Hij ging naar school in Nijmegen, ging uit in Nijmegen en had het overgrote deel van zijn sociale leven in Nijmegen. En onlangs trad hij op in Nijmegen en wel in Doornroosje.

De 22-jarige multi-instrumentalist is hard op weg naam te maken in de elektronische muziek, met honderdduizenden luisteraars en features op MrSuicideSheep, Circus Records en 3FM. WinWel weeft organische klanken in dromerig rijk van harmonieën en melodieën. In zijn muziek verwerkt hij allerlei instrumenten: piano, kalimba, drums, shakers, een zelfgemaakte ‘music box’ en zelfs huishoudelijke voorwerpen. Samen met een ‘less is more’ mindset, laat de Groesbeker een herkenbare sound achter die direct de aandacht pakt.

Na het afronden van het conservatorium in Enschede keerde WinWel onlangs voor het eerst terug in Nijmegen. In een uitverkocht Doornroosje stond hij in het voorprogramma van de populaire Fox Stevenson, één van zijn grootste inspiraties. 

In zijn nieuwste show ‘Lucid Dreams’ brengt WinWel zijn publiek terug naar hun kindertijd. Hij herinnert zich het moment dat hij als klein kind voorgelezen werd door zijn moeder voor het slaap gaan, en helemaal in zijn eigen wereld kon duiken. 

Afbeelding
Afbeelding