'Kerst in de Hortus'

NIJMEGEN - De Hortus Nijmegen staat zondag 12 december volledig in kerstsfeer. Struin langs de kerstkraampjes met streekproducten en biologische lekkernijen of geniet van de kerstliederen van verschillende koren. Warm tussendoor lekker op bij het kampvuur met een kop chocolademelk of glühwein.

Ook voor kinderen staan er diverse activiteiten op het programma, van speurtochten tot het maken van kerststukjes. Er is voor iedereen wat te beleven. Er wordt geen entree gevraagd voor ‘Kerst in de Hortus’. Voor meer info kijk in agenda op www.hortusnijmegen.nl.

Kennismaken met Waalstapppers

NIJMEGEN - Wil je mensen ontmoeten en gezamenlijk activiteiten ondernemen? Dat kan bij Waalstappers. Op vrijdag 3 december om 19.30 uur is er een kennismakingsbijeenkomst in Wijkcentrum De Schakel in Nijmegen.  Tijdens die bijeenkomst krijg je informatie over Waalstappers, kun je vragen stellen en kennismaken met andere deelnemers. Aanmelden kan door een mail te sturen naar activiteiten@waalstappers.nl

Waalstappers is er voor mensen uit Nijmegen en omstreken van alle leeftijden. Iedereen mag een half jaar gratis meedoen. Daarna kost het lidmaatschap 24 euro per jaar. Voor mensen met een laag inkomen kan de contributie betaald worden vanuit de Meedoenregeling van de Gemeente Nijmegen. Meer informatie: www.waalstappers.nl.

Debat PvdA over de zorg uitgesteld

NIJMEGEN - Het debat over de zorg dat de PvdA had gepland voor maandag 22 november in de Thiemeloods in Nijmegen is uitgesteld in verband met de nieuwe coronamaatregelen. Nieuwe datum wordt bekend gemaakt zodra de situatie dat toelaat.

'Instant 
Loneliness'

NIJMEGEN - Samen met Via Berlin houdt LUX Nijmegen van woensdag 24 t/m zondag 28 november de programmaweek ‘Instant Loneliness’. Met diverse kunstvormen zoals muziektheater, film en gesprek gaat men op zoek naar de verbindende kant van eenzaamheid. Daarin staan verschillende vragen centraal, zoals ‘Hoe ziet eenzaamheid eruit?’ en ‘Is het altijd erg om eenzaam te zijn?’. Meer informatie: lux-nijmegen.nl/nieuws/programmaweek-rondom-eenzaamheid