Bewoners Lindenholt maken wijk groener

NIJMEGEN - In park Lindenholt worden vrijdag 26 november circa 125 struiken en enkele bomen geplant. De plantdag is georganiseerd door de Werkgroep Lindenholt Groen in samenwerking met het IVN. 

Rondom een geschoonde poel zijn een drietal bosschages en een bosplantsoen aangelegd om zo het gebied te verruigen en de leefwereld van amfibieën en andere dieren te verbeteren. Struiken en bomen die insecten aantrekken helpen daarbij en zorgen voor voedsel en geven schuilmogelijkheden. De poel nabij de vijver Het Anker in de wijk De Meeuwse Acker is onlangs in opdracht van de gemeente geschoond: het slib is eruit gebaggerd, de poel vergroot en het riet gedeeltelijk verwijderd. 

De werkzaamheden krijgen een vervolg in het voorjaar met de plaatsing van een bankje en de aanleg van een steiger. Ook komt er een bord met informatie over de natuurwaarde en de historie van het gebied.  

Herontwikkeling

Het schonen van de poel en de plantdag vormen onderdeel van de herontwikkeling van park Lindenholt Noord. Het is het gebied aan de rand van het stadsdeel, langs de A73 en de Neerbosscheweg. Het is het eerste plan van werkgroep Lindenholt Groen. Het vervolg wordt de aanleg van een tweede poel en vernatting van het gebied door verbreding van de boerensloot (naast het pad met knotwilgen). 

Overleg

Dat plan wordt in het voorjaar van 2022 voorgelegd aan de buurt. Er is een bewonersbijeenkomst gepland in samenwerking met het B.O.L. (Het Bewoners Overleg Lindenholt) om ideeën en meer plannen uit de doeken te doen.