Sinterklaas tijdens zijn intocht in Nijmegen. (Foto: Eric van Haalen)
Sinterklaas tijdens zijn intocht in Nijmegen. (Foto: Eric van Haalen) Foto:

Sinterklaas neemt intrek in oude kapel

Sint Nicolaaskapel tijdelijk omgetoverd tot Het Huis van Sinterklaas

NIJMEGEN - Sinterklaas is weer in Nederland. Zo is hij afgelopen weekend door burgemeester Bruls welkom geheten in Nijmegen. Tijdens zijn lange bezoek aan Nederland zal hij dit jaar opnieuw een paar dagen in Nijmegen verblijven. Tot aan Pakjesavond kunnen bezoekers van centrum Nijmegen Sinterklaas iedere woensdag, zaterdag en (bijna iedere) zondag bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur.

Het Huis van Sinterklaas is woensdag 17 november geopend en is dit jaar weer gevestigd in de Sint Nicolaaskapel. Tijdens de openingstijden van Het Huis van Sinterklaas kunnen de kinderen Sinterklaas hier bezoeken en daarnaast kunnen zij in het centrum van Nijmegen deelnemen aan verschillende (gratis) activiteiten.

Kinderen gaan op pad met Pietenboekje op zoek naar stempels

Via lokale winkels zijn pietenboekjes te bemachtigen. In deze pietenboekjes staan diverse opdrachten die per locatie en onderweg uitgevoerd kunnen worden. Denk aan het tellen van mijters, een letter- zoek-actie of het versieren van pannenkoeken.

Voor alle opdrachten verdienen de kinderen een stempel in hun pietenboekje. Na het lopen van de hele route laten de kinderen trots hun pietenboekje ondertekenen door de Sint in Het Huis van Sinterklaas. Natuurlijk is er ook ruimte en tijd om op de foto te gaan met de Sint of hem je grootste wensen te vertellen.
Gezien de hoge leeftijd van Sinterklaas is hij extra voorzichtig. Zeker dit jaar. Reserveren voor een bezoek is niet nodig. Bezoekers worden wel gevraagd zich te houden aan de geldende RIVM-maatregelen.

Voor bezoekers ouder dan 13 jaar is een Corona Check QR-code en een mondkapje verplicht. Meer informatie over Het Huis van Sinterklaas en de openingstijden zijn te vinden op: intonijmegen.com/sinterklaas. Voor meer foto's over de feestelijke intocht kijk op de website www.brugnijmegen.nl.