Het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock.
Het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock. Foto:

Muziek van Dvorák en Vasks

NIJMEGEN - Zaterdag 27 november voert het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock de mis in D van Antonín Dvorák en het Dona nobis pacem van Peteris Vasks uit. Dat gebeurt  in de Antonius van Paduakerk aan de Groesbeekseweg 96 in  Nijmegen. Het studentenkoor wordt geleid door Gilles Michels en bijgestaan door organist Jan Pieter Lanooy. Aanvang 20.00 uur, entree 14 euro, 7,50 euro voor studenten/scholieren. Reserveren: tickets@nskad.nl. 

Sinterklaasactie: speelgoed gezocht

NIJMEGEN - Dit jaar organiseren Danique en Jolanda Dinjens een Sinterklaas speelgoedinzamelingsactie voor kinderen uit gezinnen die bij de Voedselbank komen. "Want ieder kind verdient een cadeau! Het speelgoed hoeft niet nieuw te zijn, maar graag wel compleet en bruikbaar voor een tweede ronde." Het speelgoed kan 20, 21, 26, 27 november en 3 december tussen 11.00 en 16.00 uur ingeleverd worden bij de Stevenskerk. Graag aanbellen bij Sint Stevenskerkhof 62. 

Verzorging bomen Raadhuishof

NIJMEGEN - De bomen van de Raadhuishof hebben begin deze maand een speciale behandeling gekregen. Met voedingspijlers wordt zuurstof en voeding aan de bodem toegevoegd. De conditie van de twee grote kastanjebomen en een kleine kastanjeboom gaat achteruit en ze hebben extra aandacht nodig. 
"In de zomer zijn de eerste maatregelen getroffen. Door het bodemleven te stimuleren helpen we de bomen om voldoende water en voedingsstoffen op te nemen", meldt de gemeente Nijmegen. "De kastanjes zijn bijzonder. De bomen vertellen mede het verhaal van het bombardement op 22 februari 1944 en de directe gevolgen voor de kleuterschool met veel (jonge) slachtoffers."

Bijeenkomst 
Accio afgelast

NIJMEGEN - De geplande bijeenkomst voor de huurders van Talis op zaterdag 27 november in het Honigcomplex gaat niet door. Het bestuur van huurdersvereniging Accio organiseert jaarlijks deze informele bijeenkomst. "Gezien de huidige Corona-situatie en de aangescherpte maatregelen is het niet mogelijk om deze bijeenkomst door te laten gaan", aldus Hans Heinink, secretaris van Accio. “Wij vinden het niet verantwoord om het risico van besmetting aan te gaan.” Alle leden van Accio ontvangen persoonlijk een bericht over de annulering. De overige huurders kunnen in verband met privacy niet persoonlijk door Accio worden geïnformeerd. Woningcorporatie Talis stelt alles in het werk om via de gebruikelijke kanalen haar huurders van het besluit op de hoogte te brengen.

Activiteiten in 
Poëziecentrum

NIJMEGEN - In de laatste week van november vindt in het Poëziecentrum, gevestigd in Bibliotheek De Mariënburg een drietal activiteiten plaats: een Absurdistische Poëzieperformance, Open podium en Herman Gorter.

Baljonkokrigtersmies presenteert donderdag 25 november van 19.00 tot 20.00 uur een absurdistische poëzieperformance van 45 minuten. Aan het werk Anouk Smies, Josse Kok, Sieger Baljon en Arnoud Rigter. Dit alles ter promotie van de onconventionele bloemlezing Controversiële diersoort waarin gedichten van gevestigde auteurs onderling kunnen worden verknipt en tot een nieuw geheel worden gemaakt. 
Zaterdag 27 november Open Podium van 14.00 tot 16.30 uur. De presentatie is in handen van Kyrke Otto. Je kunt je opgeven voor het Open Gedichtenpodium om zelf voor te dragen. Doe dat vóór 24 november via poeziecentrumnederland@gmail.com.
Verder op 27 november i.s.m. het Poëziecentrum in de 'kuip' van de bibliotheek Mariënburg een voorstelling van het Feest der Poëzie over Herman Gorter. Voor meer info: www.feestderpoezie.nl.

Rijbewijskeuring

NIJMEGEN - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij Goedkope Keuringen op 8 december, 12 januari en vervolgens eens per maand in het gebouw Logikos Trainingen, Oranjesingel 24 in Nijmegen Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: tel. 085 - 48 83 616. Zelf een datum reserveren via www.goedkopekeuringen.nl.