Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Werkgevers én werkzoekenden komen makkelijk en coronaproof met elkaar in contact tijdens de Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen. De eindejaarseditie is dinsdag 7 december van 10.00 tot 12.00 uur. Ook in 2022 biedt de Online Banenmarkt een laagdrempelig platform voor werkgevers, werkzoekenden en intermediairs. Iedereen kan gratis lid worden. Kijk op www.banenmarkt-rvn.nl.

Werkgevers uit de regio delen op 7 december massaal hun vacatures in de LinkedIn-groep van de Online Banenmarkt. Geïnteresseerden kunnen daar direct op reageren. Ook presenteren werkzoekenden en ‘baanveranderaars’ zich actief door hun cv te delen of een (video)oproep te plaatsen. Onderling worden tips en contacten gedeeld. Ook zijn er er Meet Ups. Tijdens deze online meetings krijgen werkzoekenden een inkijkje in een regionaal bedrijf en vacatures.

Ervaringen

De Online Banenmarkt brengt vacatures en mensen bij elkaar. Je krijgt er ook een motivatie boost van als je in een sollicitatiedip zit. We geven tips hoe jij je kan voorbereiden en we maken er tijdens het event altijd een feestje van”, aldus een van de organisatoren Hannie de Jong van WerkBedrijf. Medeorganisator Kika van der Putten van UWV vult aan: “Werkzoekenden en werkgevers worden door de Online Banenmarkt beter vindbaar. Ze vergroten hun netwerk en het informele karakter maakt het 1e contact een stuk makkelijker dan een standaard sollicitatieprocedure.”

De Online Banenmarkt bestaat nu anderhalf jaar en heeft ruim 2.600 leden uit de gemeenten Nijmegen, Wijchen, Druten, Beuningen, Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar. De groep staat open voor nieuwe aanmeldingen van werkgevers, werkzoekenden en intermediairs.

www.banenmarkt-rvn.nl

LinkedIn Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen: https://www.linkedin.com/groups/8955067/