Het podium bij de meisjes junioren onder 20 jaar. Links Yasmine Abbes.
Het podium bij de meisjes junioren onder 20 jaar. Links Yasmine Abbes. Foto: Jef Kusters

Yasmine Abbes geselecteerd voor EK Cross

Sport

NIJMEGEN – Tijdens deNederlandse Cross Kampioenschappen stonden namens Running Team Simba uit Nijmegen 22 atleten aan de start en werd er een gouden, zilveren en bronzen medaille veroverd.

Bij de meisjes onder 20 jaar wist Yasmine Abbes een zilveren medaille te veroveren. De atlete moest in de laatste kilometer van de wedstrijd het antwoord schuldig blijven op een forse versnelling van Amina Maatoug. Wel wist ze weg te lopen van de andere meiden waardoor ze knap tweede werd. Ze finishte de cross over 4,3 km in 14.55 minuten. Mede op basis van deze goede prestatie staat ze zondag 12 december aan de start van de Europese Cross Kampioenschappen in het Ierse Dublin.

Voor de junioren CD stonden de officieuze Nederlandse Kampioenschappen op het programma. Bij de meisjes D wist Kaate Mulders de gouden medaille te veroveren. Na een geweldige start liep Kaate al vrij vlot weg van de rest van de veld en zag haar concurrenten pas bij de finish, na 1680 meter, weer terug. Ze finishte in een nieuw parcoursrecord van 5.34 minuten. Lente de Koning werd in deze categorie keurig achtste. Andere top tien klasseringen waren er voor Elihle Tersteeg bij de jongens D (zesde plaats), Félice Lensen bij de meisjes C (achtste plaats) en Sam van Keulen bij de jongens C (eveneens een achtste plaats).

Rijk Tromp liep naar een verrassende derde plaats bij de jongens pupillen A terwijl teamgenoot Stef Lensen negende werd.

Running Team Simba heeft als doel het scouten en opleiden van talentvolle atleten uit Nijmegen en omgeving en daarnaast het trainen en begeleiden van regionale/nationale topatleten. De atleten zijn lid van AV Cifla en Nijmegen Atletiek.