RIBW Tuinclub zoekt tuin

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Werken in het groen, creatief bezig zijn, klussen, sociale contacten onderhouden, tuinieren. De RIBW Tuinclub biedt al 10 jaar dé plek voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid om zich bezig te houden met zinvol werk middenin het groen. “Eén vaste tuin om in te werken is daarbij heel belangrijk. En juist die plek verdwijnt. Daarom zijn wij met spoed en per direct op zoek naar een nieuwe tuin!”

“We zoeken een informele werkplek waar we in gemoedelijke sfeer deze dagbesteding kunnen voortzetten. Concreet betekent dit een lap grond van circa 1250 m4 binnen de bebouwde kom van Nijmegen. Op een plek waar volop getuinierd kan worden in een rustige omgeving. Het liefst heeft de grond ook een binnenverblijf inclusief keuken en toilet. Als dat niet lukt plaatsen we graag een ruime bouwkeet. Hierbinnen combineren onze deelnemers tuinieren met creatieve activiteiten en klussen. Ook moet er plek zijn voor een schuur en kas, is er elektriciteit (of kunnen we dat maken) en mogen we er een waterput slaan.”

“In het verleden is een aantal deelnemers doorgestroomd naar vrijwilligerswerk in de burgermaatschappij, doorlopen zij een werkleerproject of volgen een hoveniersopleiding. RIBW Tuinclub biedt zo een belangrijke opstap voor mensen die verder willen leren en ontwikkelen.”

Help jij de RIBW Tuinclub aan een nieuwe tuin? Alle tips zijn welkom! Je kunt je tip doorgeven aan Tom Samson, via e-mail: t.samson@ribw-nr.nl of telefonisch via 06 - 15 06 57 44.