Kasteel Hernen 'Kidsproof'

HERNEN - Het Discovery Museum in Kerkrade mag zich een jaar hét ‘Kidsproof Museum 2022’ van Nederland noemen. Dit museum kreeg het hoogste rapportcijfer, gegeven door Museuminspecteurs. In de provincie Gelderland geven kinderen Kasteel Hernen het hoogste cijfer, 9.0. 

Een van de kinderen die Kasteel Hernen heeft bezocht, vindt dat 'de lantaarn heel leuk is. Je kunt ermee scannen en verhalen horen. Het verkleden als ridder was cool en de mensen waren heel aardig.' De ruim 3.000 Museuminspecteurs, kinderen tot en met 12 jaar, hebben in totaal bijna 8.000 inspecties gedaan, waarbij ze musea rapportcijfers geven én tips over wat er nog leuker of beter kan. In totaal kregen maar liefst 65 musea gemiddeld een 8 of hoger. Die musea zijn in alle provincies te vinden en mogen een jaar lang het predicaat Kidsproofmuseum voeren. 
Museumkids, een initiatief van de Museumvereniging, brengt de jongste generatie, en daarmee ook hun (groot)ouders, in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Alle Kidsproof musea staan op museumkids.nl.