Still uit de film The Forest van Lia Tsalta.
Still uit de film The Forest van Lia Tsalta.

Een groene filmmiddag

Algemeen

NIJMEGEN - Go Short, International Short Film Festival Nijmegen, verzorgt samen met Museum Het Valkhof een filmmiddag met thematische aansluiting op de tentoonstelling ‘Rettet den Wald!’. Met vier korte films zoomt Go Short zondag 19 december in op het lot van de natuur. 

Het thema van deze middag is natuur in al haar vormen. Go Short geeft toelichting op de indringende films die worden vertoond. Tussendoor neemt gastcurator Anne Berk de bezoeker met mee op een verdiepingstocht door de tentoonstelling met hedendaagse ecokunst. Het programma biedt stof tot nadenken over klimaatverandering, onze relatie met de natuur en de toekomst van al het groen om ons heen.

Programma

14.00 Start programma - twee korte films met introductie Go Short
14.45 Introductie Rettet den Wald! op zaal door gastcurator Anne Berk
15.00 Bezoek tentoonstelling met ruimte voor vragen of dialoog
16.00 Twee korte films met introductie Go Short
Bezoekers krijgen de volgende shorts voorgeschoteld: Red-End and the Seemingly Symbiotic Society (Robin Noorda & Bethany de Forest), The Forest (Lia Tsalta), Urth (Ben Rivers) en NAYA - Der Walt hat Tausend (Sebastian Mulder). Info en tickets: www.museumhetvalkhof.nl of www.goshort.nl.

Tickets nu beschikbaar

Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Een ticket voor de middag kost 15 euro (standaard tarief) of 5 euro (gereduceerd tarief). Wees er op tijd bij. De tickets zijn nu te koop op de ticketpagina van het museum. 

Tickets te koop via https://tickets.museumhetvalkhof.nl/nl/goshortfilmmiddag/tickets.

Still uit Red-End and the Seemingly Symbiotic Society van Robin Noorda & Bethany de Forest.