Souffian El Karouani baalt tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.
Souffian El Karouani baalt tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures

NEC brengt zichzelf onnodig in lastige situatie

Algemeen

NIJMEGEN - Het seizoen verliep uiterst voorspoedig, maar inmiddels is de teneur in navolging van alles rondom de club ook op het veld omgeslagen. NEC moet, zeker met het lastige programma richting de winterstop, weer naar onderen kijken. 

De deceptie was zondagmiddag enorm. NEC legde verreweg de minste wedstrijd van het seizoen op de mat, maar leek lange tijd op weg naar een puntendeling. Totdat rechtsback Bart van Rooij in de absolute slotseconden voor Sinterklaas speelde en de bal meegaf aan RKC-spits Finn Stokkers. De spits bleef ijzig koud en stelde zijn collega Roy Kuijpers in stelling de winnende goal in een leeg doel te schuiven.

Daardoor verspeelde NEC voor de zoveelste keer dit seizoen punten in de slotfase en deze deed misschien wel het meest zeer. Want hoewel het gat met nummer 16 Sparta Rotterdam nog altijd negen punten is, belooft het speelschema de komende periode weinig goeds. Zondag komt het op stoom geraakte PSV naar de Goffert en vervolgens werkt NEC binnen een week tijd drie lastige uitwedstrijden af tegen respectievelijk SC Cambuur (beker), Go Ahead Eagles en Willem II.

Tegen PSV kan trainer Rogier Meijer bovendien niet beschikken over de langgeblesseerden Édgar Barreto en Jonathan Okita en moet Ivan Marquez toekijken vanwege een schorsing. De Eindhovenaren speelden donderdagavond de cruciale wedstrijd tegen Real Sociedad in de Europa .League en mede daarom trapt het duel zondagavond pas af om 20.00 uur!