Hubert Bruls (burgemeester Nijmegen), directeur-generaal Peter Smink (Belastingdienst) en Bjorn Meijer (hoofd Dienstverlening Belastingdienst) openen het steunpunt van de Belastingdienst.
Hubert Bruls (burgemeester Nijmegen), directeur-generaal Peter Smink (Belastingdienst) en Bjorn Meijer (hoofd Dienstverlening Belastingdienst) openen het steunpunt van de Belastingdienst.

Opening nieuw steunpunt Belastingdienst

Algemeen

NIJMEGEN - Inwoners van Nijmegen en omgeving kunnen met al hun vragen over belastingen, toeslagen en invorderingen terecht bij het nieuwe steunpunt van de Belastingdienst in de stadswinkel van de gemeente Nijmegen aan de Mariënburg 30 in Nijmegen.

De Belastingdienst biedt in de stadswinkel afwisselend op maandag en vrijdag persoonlijke hulp.

Burgemeester Bruls benadrukte de beweging die de overheid maakt naar burgers. “Hoewel burgers ook de digitale efficiency waarderen, hechten zij ook belang aan het persoonlijke contact met de overheid. Daarin moeten we gezamenlijk bereikbaar en dichtbij zijn, maar ook het vertrouwen terugwinnen. Ik vind het heel positief dat de Belastingdienst zich in onze stadswinkel in het hart van de gemeentelijke dienstverlening vestigt. Hier heeft de burger het meeste contact met de overheid, van burgerzaken, uitkeringen tot belastingzaken. Ik kijk uit naar de waardering van inwoners over deze stap, waarbij ik het ook belangrijk vind dat mensen zich bewust worden van het belang van het betalen van belastingen.”

Vertrouwen

Peter Smink, directeur-generaal van de Belastingdienst, ging in zijn bijdrage in op de brede dienstverlening naar burgers. “Inwoners van Nijmegen en omgeving wil ik het vertrouwen geven dat zij in contact kunnen staan met een overheid, die oprechte interesse toont in hun wensen en belangen. Inwoners treffen in het steunpunt een vertrouwd gezicht, ook als zij naderhand nog een vervolgvraag hebben.”

Laagdrempelig

Bjorn Meijer, hoofd Dienstverlening bij de Belastingdienst, sprak een concrete ambitie uit. “Hulp voor belastingen, toeslagen en invorderingen is dankzij dit steunpunt laagdrempelig. We willen fysiek bereikbaar zijn voor mensen die we nog onvoldoende kennen of die een levensgebeurtenis ondergaan. Dat kan invloed hebben op hun belastingen. Daarnaast kunnen we dankzij dit steunpunt inwoners actief betrekken. Ik roep alle collega’s van de gemeente Nijmegen op om inwoners naar ons door te verwijzen als zij ook vragen hebben over hun belastingen. We hebben immers een gezamenlijk doel om dichterbij de burger te komen en van mens tot mens met inwoners in gesprek te gaan.”

Inwoners kunnen kosteloos via de BelastingTelefoon (tel. 0800 - 0543) een gratis afspraak maken voor het steunpunt in de stadswinkel. Het steunpunt is afwisselend op maandag (oneven weken) en op vrijdag (even weken) geopend.