Portret uit de expo 'Open je ogen'. (Foto: Ernst Coppejans)
Portret uit de expo 'Open je ogen'. (Foto: Ernst Coppejans) Foto: Ernst Coppejans

Expositie over mensenhandel

WIJCHEN - Mensenhandel in Nederland is een ernstig onderschat probleem. Om hierin verandering te brengen, stelde CoMensha de reizende tentoonstelling 'Open je ogen' samen. Deze is nog te zien t/m 28 december in de (achter)tuin van het kasteel in Wijchen. "De tentoonstelling ‘Open je ogen’ bestaat uit 30 portretten en verhalen van slachtoffers, 30 indringende portretten die symbool staan voor het feit dat mensenhandel onder onze ogen plaatsvindt. De tentoonstelling brengt de ernst en de diversiteit van mensenhandel in beeld. Ze geeft slachtoffers een stem en de problematiek van mensenhandel een gezicht. Mensenhandel is dichterbij dan je denkt. Open je ogen!"

Aangepaste 
kerkdiensten

NIJMEGEN - De kerk mag geen bron van besmetting zijn. Met die verklaring hebben de Nederlandse bisschoppen besloten dat er na 17.00 uur geen kerkdiensten of andere bijeenkomsten mogen worden gehouden in de Rooms-Katholieke parochies. "Ook in Nijmegen zijn er daarom geen nachtmissen op kerstavond. Het besluit is genomen vanwege het hoge aantal coronabesmettingen", aldus pastoor Jacques Grubben. De parochie Heilige Drie-eenheid past ook de tijden van de vieringen 's avonds aan.
• De heilige Mis op zaterdagavond in de Kruispuntkerk wordt vervroegd van 17.00 naar 16.00 uur;
• De heilige Mis op zaterdagavond in de kerk van Sint Antonius Abt wordt vervroegd van 19.00 naar 16.00 uur;
• De heilige Mis op zaterdagavond in de Cenakelkerk (Taborkapel) wordt vervroegd van 17.00 naar 16.00 uur;
• De heilige Mis op zaterdagavond in de Ontmoetingskerk wordt vervroegd van 18.30 naar 16.00 uur;
• Alle kerkelijke bijeenkomsten op doordeweekse dagen en in het weekend zijn om uiterlijk 17.00 uur beëindigd.
Voor de Groenestraatkerk zijn de volgende kerstvieringen vastgesteld. kerstavond (24 december) om 15.30 uur en Eerste Kerstdag (25 december) om 10.00 uur. Beide vieringen worden ondersteund door het gemengd koor. De kerststal is te bezichtigen een half uur na elke viering en wel op 1e en 2e Kerstdag en op zondag 2 januari van 11.00 tot 11.30 uur. Op maandag en vrijdag is de kerk na 09.30 uur nog een half uur open. De kerk is verder extra open vanaf 25 december t/m  6 januari van 16.00 tot 16.30 uur (zie ook de mededelingen op de kerkdeur).

Antonius van Paduakerk

Antonius van Paduakerk viert Kerstmis 2021 in aangepaste vorm. Zo is er zaterdag 18 en zondag 19 december van 11.00 tot 17.00 uur een kerstexpositie en kerstfair. Beleef de kerstsfeer bij de kersttentoonstelling met het thema 'Maria en Kind' en de kerstfair met tweedehands kerstspulletjes, eigengemaakte kerstkaarten, kerstversieringen, kerstkaarsen en kerstlekkers, kerstbloemstukjes, kerstlichtjes en kerstsieraden. Vrij entree, let op: coronacheck. 
Zondag 19 december van 16.00 tot 16.45 uur samenzang van de Christmascarols, muzikale intermezzo’s en kerstverhaal . Vrijdag 24 december van 15.30 tot 16.45 uur namiddagkerst-mis. De Nachtmis van vrijdag 24 december is verplaatst naar 15.30 uur en begint met samenzang.
De kleuterviering en kindervieringen zijn afgelast. Voor de kerstvieringen is reserveren noodzakelijk via secretariaat@avpnijmegen.nl.

Programma 
Harmonie Hatert

NIJMEGEN - Het kerstconcert van Harmonie Hatert (gepland voor 19 december) gaat niet door vanwege de coronamaatregelen. Ook de repetities liggen tot nader order stil. Als er weer gerepeteerd mag worden, gaat het gezelschap volle kracht vooruit. Er staan voor volgend jaar tal van optredens op het programma. Zaterdag 12 maart samen met MG Edelweisz een dubbelconcert in Berg en Dal; zondag 13 maart presentatie tijdens Podium voor de stad; zondag 15 mei Concerto Primavera in het openluchttheater De Goffert en zaterdag 4 juni optreden in het centrum van Nijmegen bij Nijmegen Klinkt!