Afbeelding
Foto: Photographer: Geert van de Ven

Debuutalbum van The GunZ of Boston

NIJMEGEN – The GunZ of Boston brengen deze maand hun langverwachte debuutalbum uit. Getiteld 'The Big Sleep' naar de film van Humphrey Bogart, een eerbetoon aan lievelingsacteur van de vader van zanger/gitarist Clemens Keultjes. Klassieke rock voor de liefhebbers van rock in de volle breedte van Led Zeppelin, Neil Young tot aan de FooFighters.

“Helaas is het in deze coronatijd bijna ondoenlijk om de muziek live te presenteren”, aldus de band. “Terwijl rock pas tot zijn recht komt tijdens een optreden.” De band kent twee leden van de hardrockgroep Way Out, ooit de derde winnaar van de Roos van Nijmegen, Peter Paulissen en Clemens Keultjes. Zij worden aangevuld door drummer Bart Jeuken.

'The Big Sleep' is een enerverend album geworden. Naast de singles 'Wallflower', 'Get it Right' en de powerballad 'Turned my Eyes' ook ruimte voor Zeppelin-achtige 'Ever the Man' en 'Love Changes'. Het kent een roerige ontstaansgeschiedenis met exploderende schoorstenen, klapschaatsongelukken, een studio die de deuren moet sluiten, maar het resultaat mag er zijn. Ook internationaal is de eerste feedback al overweldigend.

Streaming

'The Big Sleep' van The GunZ of Boston is te beluisteren op alle streamingkanalen, te bestellen bij de meeste webshops, maar zeker ook verkrijgbaar bij de lokale platen- en cd-winkels.

Voor degene die de naam Clemens Keultjes bekend voortkomt, het is inderdaad dezelfde persoon die op plek 5 van het CDA deelneemt aan de komende verkiezingen. Meer rock in de Raad.