Aron, de 5000e Wijkheld.
Aron, de 5000e Wijkheld. Foto: Dar

Vijfduizend Wijkhelden in regio Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN - In de laatste maand van het jaar meldde de 5000e Wijkheld in de regio zich aan. Een mijlpaal, waar Dar trots op is. Deze 5000e Wijkheld Aron uit de gemeente Nijmegen werd in het zonnetje gezet en kreeg een uniek veiligheidshesje en een pet cadeau. Zo kan iedereen zien dat hij de 5000e Wijkheld is. Hij kreeg ook een taart om het te vieren.

Aron is blij met zijn cadeaus. Hij gaat vaak met zijn ouders of het hele gezin op pad om zwerfafval op te ruimen: “We gaan regelmatig een rondje wandelen en maken meteen de buurt wat schoner. Een mooie twee-in-één actie! We komen tijdens het wandelen vooral veel lege blikjes en pizzadozen tegen. Die ruimen we dan op.”

Wijkhelden houden samen hun buurt schoon! Zij zijn actief in de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Mook en Middelaar. Samen of alleen gaan zij op pad om zwerfafval op te ruimen. De jongens en meisjes doen dit onder begeleiding van een volwassene, de volwassenen gaan alleen of in groepjes op pad. 

“Als Wijkheld worden kinderen zich op jonge leeftijd al bewust van de gevolgen van zwerfafval. Zij leren hoe het is om actief en betrokken bij de samenleving te zijn. Voor volwassenen is het een makkelijke manier om een bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt. Het is daarnaast gezond en leuk om buiten bezig te zijn.”

Ook Wijkheld worden?

Iedereen kan zich aanmelden als Wijkheld. Dit doe je via de website www.wijk-helden.nl.
Spullen voor het opruimen van zwerfafval krijg je gratis van Dar.