Rob Jaspers.
Rob Jaspers. Foto: David van Haren

Ien, de podcast #34 staat online

Algemeen

NIJMEGEN - De winst voor het CDA in Land van Cuijk is niet per se goed nieuws voor het CDA Nijmegen. Daar kwamen negen raadsleden in de raad via voorkeurstemmen. Een unicum. In Nijmegen lukte dat alleen Bea van Zijl de Jong-Lodenstein. Daarover gaat in het in de nieuwste aflevering van Ien, de podcast. Net als over de ODRN, die ook een rol speelt in het dossier over de ingestorte tribune van het Goffertstadion.

Ook in Nijmegen doen kandidaat-raadsleden of lijstduwers mee die mogelijk via voorkeurstemmen in de raad kunnen komen. Zo heeft de nieuwe partij van Paul Eigenhuijsen, Gewoon Nijmegen.nu, een aantal kandidaten op de lijst die een specifieke achterban hebben. 

Ook oud-raadslid en Kamerlid voor GroenLinks Lisa Westerveld, zelf niet onbekend met het fenomeen voorkeurstemmen, loopt de kans aanspraak te kunnen maken op een raadszetel, als er genoeg op haar wordt gestemd. Net als Tim Hogenbosch, beter bekend als boswachter Tim en lijstduwer voor de Partij voor de Dieren, zal Westerveld geen zitting nemen in de gemeenteraadslid van Nijmegen.

NEC

NEC-directeur Wilco van Schaik kon onlangs melden dat stadion De Goffert medio januari weer in gebruik kan worden genomen, mocht dat binnen de covidmaatregelen toegestaan zijn. Van Schaik sprak in zijn videoboodschap zijn lof uit de ODRN.

Dat gold niet voor de raadsleden die onlangs snoeiharde kritiek uitten in de richting van verantwoordelijk wethouder Jan Wijnia. Ondanks de complimenten van Van Schaik heeft de Omgevingsdienst Nijmegen toch gefaald, inzake het Goffertdossier. Rob Jaspers memoreert aan de perikelen rondom het stadion van de Bredase voetbalclub NAC, die in het verleden met vergelijkbare klachten kampte.

Verkiezingen

 Rob Jaspers en Raymond Janssen nemen in deze aflevering ook de verkiezingsprogramma’s van het CDA, GroenLinks en de VVD onder de loep. De bevindingen van de heren zijn de horen in aflevering 34 van Ien, de podcast. In de rubriek terugbladeren praat Rob Jaspers over het 75-jarig jubileum van COC, de belangenorganisatie van de LHBTIQ+-gemeenschap.

Ien, de podcast is te beluisteren via alle bekende podcast-apps en via www.iendepodcast.nl