Wethouder Grete Visser omringd door mensen uit de Regenbooggemeenschap tijdens de presentatie van  Regenboog stembusakkoord.
Wethouder Grete Visser omringd door mensen uit de Regenbooggemeenschap tijdens de presentatie van Regenboog stembusakkoord.

Extra geld voor Regenboogagenda

Algemeen

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen presenteerde onlangs een ambitieuze Regenboogagenda voor de komende jaren. De gemeente vindt het belangrijk dat in Nijmegen Lhbtiq+ personen zich vanzelfsprekend gezien en gehoord voelen, in vrijheid zichzelf kunnen zijn en kunnen houden van wie zij willen. 

“De Regenbooggemeenschap wil samen met de gemeente en anderen de komende jaren werken aan het vergroten van sociale acceptatie van seksuele - en genderdiversiteit. Ook moeten vooroordelen, discriminatie, intimidatie en geweld tegen Lhbtiq+ personen worden aangepakt. En is het van groot belang om ondersteuning te bieden aan Lhbtiq+ personen om zich veilig te voelen en weerbaar te zijn op school, op straat, op het werk, in de zorg en thuis, in de sport en in hun sociale kring”, aldus Sigrid Pillen (COC Nijmegen). 

De Regenbooggemeenschap van Nijmegen is zeer verheugd over het besluit van de gemeenteraad om 150.000 euro extra uit te trekken voor nieuwe plannen. Pillen: “Uiteraard zijn er de bekende projecten zoals Coming-Out dag, SchoolsOUT, ondersteuning van projecten van COC, DITO, en Pride Photo Nijmegen en evenementen als Roze Woensdag en Lesbian Festival Nijmegen. Maar de nieuwe Regenboogagenda kent meer ambitie en de raad trekt daarom voor het eerste jaar van de looptijd 150.000 euro uit voor nieuwe plannen. Dat inspireert ons en geeft vleugels. We barsten van de goede nieuwe ideeën en plannen.” 
De Regenbooggemeenschap, waaronder ook LANijmegen (Lesbisch Archief Nijmegen), Gay Sport Nijmegen, Rainbow Collective en Roze Huis Nijmegen, wil snel met wethouder Grete Visser om tafel om de plannen toe te lichten. “De extra financiering voor 2023 en 2024 is nog niet geregeld. Dat zal ook onderdeel van het gesprek zijn.”