Menno Bemelmans & Friends. (Foto: Renze Bemelmans)
Menno Bemelmans & Friends. (Foto: Renze Bemelmans) Foto: Renze Bemelmans

Nijmegenaar brengt
sfeervolle kerstsingle uit

NIJMEGEN - Er is een nieuw kerstliedje van Nijmeegse bodem uitgebracht. "Het is een Engelstalig nummer geworden met een zeer vrolijk en feestelijk gevoel", aldus Menno Bemelmans. Hij schreef het lied dat ‘Kiss me in the midnight mass’ heet oftewel 'Kus me tijdens de nachtmis'.

Daar waar de schrijver in eerste instantie probeerde om een vrolijk en uptempo liedje te schrijven, bleek al gauw dat het nummer voorbestemd was om een kerstbestemming te krijgen. In dit lied gaat de componist op zoek naar een onbereikbare liefde waarmee hij graag Kerstmis zou vieren. Als dat er niet in blijkt te zitten, organiseert hij een kerstfeest waarvoor hij al zijn muzikale vrienden uitnodigt zodat toch iedereen gelukkig is tijdens Kerstmis.
Om deze kerstsingle te realiseren, vroeg Bemelmans een aantal Nijmeegse vrienden om dit lied met hem op te nemen. Naast drummer Lude Bakema en zangeres Kitty Lanters zijn dat Peter Smaal, Pieter Engels, Dick Dijkman en Andre Wijers. Er is een echte videoclip opgenomen om nog meer in de kerstsfeer te komen. 'Kiss me in the midnight mass' van Menno & Friends is te beluisteren op Spotify en de clip is te zien op YouTube onder dezelfde naam.


https://www.youtube.com/watch?v=v9VHGFosKg4