Leerlingen met de gewonnen taart. Lees: Canisius College kleurt paars.
Leerlingen met de gewonnen taart. Lees: Canisius College kleurt paars. Foto:

Nieuwe videoclip The Conceptuals

NIJMEGEN - Een maand na het uitbrengen van de single I Lost My Mind  komen The Conceptuals met een bijbehorende verrassende videoclip. Alles opgenomen in thuisstad Nijmegen. Met locaties als hun oefenruimte in de Honig (Oefenruimte.nu), het optreden in café The Shuffle en zelfs een festival in Nijmegen-Oost. "Dans de lockdown van je af en ervaar een boost met The Conceptuals!"

Expositie 60 jaar Stadsschouwburg

NIJMEGEN - De 60-jarige Stadsschouwburg Nijmegen herbergt een schat aan verhalen en herinneringen. In de expositie Toen en Toekomst komen bijzondere beelden en verhalen samen. Ingrid Oostendorp (curator) en Has van Goethem (tekst en research) stelden de tentoonstelling samen. De expositie is te bezichtigen, van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Voor meer informatie kijk op de website:  sedv.nl/toenentoekomst.

Kennismaken 
met Hersenz

NIJMEGEN - Hoe pak je na revalidatie van een niet-aangeboren hersenletsel de draad weer op? Voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in deze chronische fase houdt Pluryn op maandag 20 december en op vrijdag 14 januari een online informatiebijeenkomst over het behandelprogramma Hersenz. Pluryn biedt Hersenz aan in de regio's Nijmegen en Tiel.
Niet-aangeboren hersenletsel heeft grote impact op het leven van de getroffene en zijn/haar naasten. Van het ene op het andere moment staat je leven, door bijvoorbeeld een beroerte of ernstig ongeluk, op z’n kop. Hoe ga je om met die plotselinge veranderingen en beperkingen? En hoe verwerk je het verlies en (her)vind je de balans? Met die vraagstukken gaan deelnemers en hun naasten tijdens het behandelprogramma Hersenz aan de slag. De online informatiebijeenkomsten vinden plaats via Microsoft Teams, op 20 december van 15.30 tot 16.30 uur en op 14 januari van 15.00 tot 16.00 uur. Ook naasten en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden voor de bijeenkomst is noodzakelijk en kan door te mailen naar hersenz@pluryn.nl. Deelnemers ontvangen een aantal dagen voorafgaand aan de bijeenkomst via e-mail een link naar de online meeting. Belangstellenden kunnen ook een van de landelijke bijeenkomsten van Hersenz bijwonen. Info: www.hersenz.nl.

Meditatieve 
stiltevieringen

NIJMEGEN - December is bij uitstek de tijd om naar binnen te keren. Een tijd van bezinning en ontmoeting. Kerken zijn plaatsen waar stilte en rust gevonden kunnen worden. Voor alle stiltezoekers zijn in de Goede Herderkerk aan de Fanfarestraat in Neerbosch-Oost in de kersttijd op woensdag 22 december en 5 januari meditatieve stiltevieringen van 16.30 tot 17.00 uur. Inloop vanaf 16.00 uur.
In de meditatieve stilteviering staat de stilte voorop. Die stilte wordt verbroken door het lezen van een psalm, een tekst, de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken en een gedicht. De meditatieve stilteviering staat open voor iedereen. U hoeft geen lid van een kerk te zijn of in Neerbosch-Oost te wonen.

Canisius College kleurt paars 

NIJMEGEN - Vrijdag 10 december kleurden de scholen paars om steun te vragen voor sekse, gender en seksuele diversiteit. Op het Canisius College in Nijmegen werd voor het tweede jaar op rij de gewonnen taart voor meest paars gekleurde school met smaak verorberd. De regenboogvlag hing uit, de cupcakes versierd, de paarse bandjes uitgedeeld, elk paars kledingstuk uit de kast getrokken en zelfs de kerstboom gloeide paars. De GSA-groep, met meer dan 40 leden groter dan ooit, wordt vol passie geleid door bovenbouw leerling Joël Smit. Niet alleen op school maar ook op diverse radiokanalen was Joël te horen met de belangrijkste boodschap: je veilig voelen op school door te mogen zijn wie je bent!