Coördinator Praktijkleercentrum Dorien Kaaijk.
Coördinator Praktijkleercentrum Dorien Kaaijk.

Pop-up winkel voorziet bewoners Heumensoord van warme winterkleding test

Algemeen

NIJMEGEN - Broeken, dikke jassen, truien, mutsen en sjaals: de pop-up kledingwinkel aan de Vossenlaan in Nijmegen heeft een ruim assortiment aan winterkleding. De winkel is speciaal opgezet voor Afghaanse vluchtelingen die verblijven op de noodopvanglocatie Heumensoord. Het is een initiatief van de sociale onderneming New Rootz, in samenwerking met ROC Nijmegen. 

Een oproep via social media om kleding te doneren leverde heel veel reacties uit de omliggende wijken op. De pop-upkledingwinkel heeft vanaf medio november daardoor al heel veel bewoners van Heumensoord aan warme kleding kunnen helpen. De pop-up winkel is gevestigd in het Praktijkleercentrum (PLC) voor Zorg & Welzijn van ROC Nijmegen aan de Vossenlaan. 

Coördinator Praktijkleercentrum Dorien Kaaijk: ”Deze locatie, een oud schoolgebouw midden in een woonwijk, is perfect: we werken samen met verschillende maatschappelijke organisaties, zoals New Rootz. Nieuwe maatschappelijke activiteiten ontstaan hier als vanzelf. Onze studenten kunnen daar vervolgens mee aan de slag. We zijn een soort creatieve broedplaats.”

Gemiddeld zijn zo’n 15 ROC-studenten per week actief in de winkel. Dit zijn vooral studenten van de opleiding dienstverlening. Ze doen ervaring op met verschillende werkprocessen zoals voorraadbeheer, onderhoud, veiligheidsaspecten, administratie en klantcontact.