'Waalkade Rotonde' van Marc Rensen. Lees: Nijmegenaar wint fotowedstrijd.
'Waalkade Rotonde' van Marc Rensen. Lees: Nijmegenaar wint fotowedstrijd. Foto:

Projectkoor zoekt tenoren en bassen

NIJMEGEN - Projectkoor Gelderland start 28 januari een nieuw project: ‘Eindeloos Licht’. Concerten zijn gepland op 23 en 24 april in Oosterbeek/Nijmegen. Het gezelschap is nog op zoek naar tenoren en bassen. 
Het centrale deel vormt het Requiem ‘Eternal Light’ van Howard Goodall. Ook staan werken van Helen Ostafew, Ola Gjeilo en Eric Whitacre op het programma. Het geheel staat onder leiding van dirigent Wolfgang Lange. Heb je belangstelling voor dit bijzondere project meld je dan aan op de projectpagina 'Eindeloos Licht' via de website www.projectkoorgelderland.nl waar je alle verdere informatie vindt.

Repareercafé 
geannuleerd

NIJMEGEN - Vanwege de lockdown gaat de bijeenkomst van het Repareercafé Hengstdal zaterdag 8 januari niet door. Indien mogelijk is de eerstvolgende datum 12 februari.

Herkennen van 
en omgaan met
beperkingen

NIJMEGEN - In 2022 geven MEE Gelderse Poort en Pro Persona Preventie verschillende trainingen in het herkennen van en omgaan met mensen met (psychische) beperkingen. Tijdens de trainingen krijgen deelnemers tips in het contact met mensen met een psychische of een andere beperking. De trainingen zijn gratis toegankelijk voor iedereen die woont of werkt in de regio Gelderland-Zuid. 

De trainingen zijn gericht op het vergroten van begrip en het bieden van handelingsperspectief in de omgang met mensen met psychische problemen of een beperking. Zoals bijvoorbeeld: wat doe ik als mijn buurvrouw somber en angstig is en niet meer de deur uit durft? Of hoe breng ik iemand in veiligheid? In de training krijgen mensen handvatten zodat zij weten wat ze kunnen doen en hoe ze iemand aan kunnen spreken. Ook leren zij meer over de verschillende beperkingen. 
Op www.meegeldersepoort.nl vind je meer informatie en een overzicht van alle trainingen. Aanmelden en/of meer informatie kan via leertraject@meegeldersepoort.nl. 

Nijmeegs Hip-Hop talent Lebruce wint 'de sleutel' 

NIJMEGEN - De Nijmeegse hip hop artiest Lebruce kreeg donderdag 23 december één dag de sleutel van Luxor Live. De zaal, professionals en techniek stonden die dag volledig tot zijn beschikking. Eind november bracht Lebruce zijn eerste Nederlandstalige EP, genaamd 'Twee Twee' uit. De single 'Slowly Dying' werd gelijk na zijn release ook opgenomen in de Spotify playlist 'Nieuw uit Gelderland' van Poppunt Gelderland. Het is dan ook de perfecte timing voor Lebruce om deze EP nu live uit te kunnen werken in zaal van Luxor Live. Hij heeft zijn nieuwe nummers live gerepeteerd, er was een registratie van zijn live set en er is een nieuwe videoclip opgenomen. 

Nijmegenaar wint fotowedstrijd

NIJMEGEN - De winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Euregio Rijn-Waal zijn onlangs gehuldigd. De fotowedstrijd stond dit jaar in het teken van het gouden jubileum van de Euregio Rijn-Waal en het bijbehorende thema was dan ook 'Geef me de "vijf(tig)!'

Zo'n 33 fotografen namen dit jaar deel en stuurden in totaal 64 foto's in. Na een voorselectie door het Dagelijks Bestuur was het uiteindelijk het publiek dat de beste Duitse en Nederlandse inzendingen koos. Uiteindelijk zijn de foto's 'Oranier Fiets Tour' van Harald Hau uit Moers en 'Waalkade Rotonde' van Marc Rensen uit Nijmegen als winnende foto's uit de bus gekomen. Harald Hau fietste met een groep vrienden via de Oranjefietsroute van Moers naar Apeldoorn en terug en legde de finish in Moers vast. Marc Rensen was creatief en vond de vijftig in het Nijmeegse stadsbeeld. De fotografen ontvangen elk 200 euro.