Elayis Tavsan is blij na zijn eerste goal in de Eredivisie tegen Go Ahead Eagles. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures)
Elayis Tavsan is blij na zijn eerste goal in de Eredivisie tegen Go Ahead Eagles. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures) Foto: Orange Pictures

Tavsan recht de rug na misser tegen PSV: 'Zo werkt voetbal'

NEC-‘linksbinnen’ - zoals trainer Rogier Meijer zijn positie omschrijft - Elayis Tavsan was vorige week nog de schlemiel toen hij verzuimde de wedstrijd tegen PSV in het slot te schieten. 

Uit de tegenaanval viel de gelijkmaker en tot overmaat van ramp bleef NEC in de blessuretijd zelfs met lege handen achter. 

Dat was zondagmiddag in Deventer wel anders. NEC zegevierde met 0-2 in de Adelaarshorst en had dat mede te danken aan een magistrale knal van Tavsan. Tavsan schoot NEC na een half uur spelen op voorsprong. “Dat is het mooie van voetbal. De ene wedstrijd mis je, de andere maak je het weer goed”, zo was de vleugelaanvaller realistisch voor de camera’s van ESPN. De aanvaller was tevreden na de overwinning op concurrent Go Ahead Eagles. “Het team speelde goed, maar ik ook. Zo’n doelpunt is dan lekker.”

Dat had hij, tot verbazing van Meijer niet aan de technische staf, maar aan zijn zaakwaarnemer te danken: “Ik heb het met mijn zaakwaarnemer er weleens over gehad, dat ik die afvallende bal altijd moet verwachten. Dat deed ik nu goed.” 

Tavsan krijgt veel kritiek van de Nijmeegse achterban op zijn spel, maar daar trekt hij weinig van aan: “Ik ben altijd dreigend, bezig met doelpunten en assists. Dat oogt misschien egoïstisch, maar als de fans dat vinden dan is dat maar zo”, besluit de vaardige linkspoot.